Noutăţi

 

13 iunie 2017

Webinarul Utilizarea aplicaţiilor Google în predarea STEM va avea loc luni, 19 iunie 2017 începând cu ora 18:30. Prezentarea va fi susţinută de doamna profesor Nectara Elena Mircioaga, ambasador Scientix.

Aplicaţiile generale dezvoltate de Google sunt suficient de flexibile pentru a fi putea fi integrate în procesul de predare. În plus aplicația Classroom este concepută pentru a îi ajuta pe profesori să creeze documente și să personalizeze spaţiul de lucru pentru elevi, ajutându-l pe profesor să câştige timp şi să monitorizeze îndeaproape progresele de învăţare ale acestora. Mai multe informaţii despre conţinut şi înscriere aici.

Mai multe informaţii despre invitaţi aici.


25 martie 2016

Atelierul SCIENTIX - Utilizarea datelor din cercetare în activităţi şcolare, va avea loc la Universitatea din Bucureşti, 31 martie 2016.

Atelierul se adresează profesorilor STEM din învăţământul gimnazial şi liceal şi îşi propune să prezinte un cadru metodologic de instruire centrată pe investigaţie (abordarea pedagogică) uşor de înţeles şi aplicat, precum şi a unor teme cu un puternic caracter integrat şi care în acelaşi timp să-i atragă pe elevi către domenii STEM.

Mai multe informaţii despre invitaţi aici.


18 martie 2016

Webinarul ,,Învățăm. Experimentăm. Ne protejăm.... Cutremurele pe înțelesul elevilor din ciclul primar'' va fi programat în data de 23 martie 2016.

Webinarul își propune prezetarea unor materiale educaționale și exemple de posibile activități-experimente, ce pot fi aplicate în grădinițe și școli pentru a explica copiilor ce este un cutremur și cum putem să ne protejăm de efectele lui.

Invitat:

  • Dr. Dragoş Tătaru, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, coordonator proiect ROEDUSEIS

Mai multe informaţii aici.


24 februarie 2016

În perioada 4-6 martie 2016, se va desfășura la Ghimbav ( jud. Brașov) atelierul intitulat "Seismologia în școli. Noțiuni teoretice și activități practice pentru elevii din învățământul preuniversitar". Acesta este realizat în cadrul proiectului Rețeaua Seismică Educațională din România ( ROEDUSEIS ). Punctul Național de Contact Scientix va fi prezent la atelier şi cu noutăţi despre platforma Scientix şi proiectele de viitor.


22 ianuarie 2016

În cadrul proiectului Scientix a fost finalizat raportul " EFFORTS TO INCREASE STUDENTS’ INTEREST IN PURSUING SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING AND MATHEMATICS STUDIES AND CAREERS " Acesta reprezintă o analiză comparativă realizată în 30 de țări din Uniunea Europeană. Studiul prezintă eforturile pe care fiecare țară le face pentru a crește interesul elevilor față de studiul domeniilor STEM.

Raportul poate fi consultat aici.


15 ianuarie 2016

Comisia Europeană a aprobat prelungirea proiectului Scientix cu 3 luni, respectiv până la data de 31 martie 2016. În această perioadă vom continua seria de activități legate de implementarea acestui proiect în România.


4 decembrie 2015

Webinarul ,,Cum, unde si cu ce scop putem utiliza seismologia si instrumentele ei in scoli? Idei de activitati practice si propuneri de implementare la orele de curs'' va fi programat în data de 9 decembrie 2015.

Invitat:

  • Dr. Dragoş Tătaru, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, coordonator proiect ROEDUSEIS

Mai multe informaţii aici.


10 noiembrie 2015

Atelierul SCIENTIX - exemple de bune practici si oportunitati de colaborare pentru profesorii din preuniversitar, va avea loc la Casa Corpului Didactic, Bucureşti, 13 noiembrie 2015.

Atelierul se adresează profesorilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi îşi propune să prezinte oportunităţile oferite de platforma Scientix, atât în ce priveşte resursele educaţionale, dar şi posibilităţile de colaborare între profesorii din Europa. De asemenea vor fi prezentate cursuri opţionale interdisciplinare plecând de la seisme şi efectele lor.

Mai multe informaţii despre invitaţi aici.


25 Septembrie 2015

Vă invităm să participaţi la prima ediţie a Conferinţei Naţionale a Comunităţii "Educaţie pentru Ştiinţe" ce va avea loc în perioada 30-31 Octombrie la Bucureşti.

Conferinţa se adresează în primul rând cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar din domeniul ştiinţelor și studenților care se pregătesc pentru profesia didactică, dar şi diferitelor categorii actori educaţionali (cadre didactice universitare, manageri educaţionali, cercetători, reprezentanți din mediul privat ...) interesate de dezvoltarea domeniului.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul manifestării Lights of the Worlds ce sărbătoreşte Anul Internaţional al Luminii 2015. Mai multe informaţii despre programul conferinţei aici şi despre manifestarea  Lights of the Worlds aici . 


11 mai 2015

Educaţia non-formală este un element important din mediul de formare al unei persoane, iar acest lucru începe să devină din ce în ce mai apreciat şi susţinut atât de autorităţi cât şi de profesori şi de părinţi. Cel de-al doilea atelier Scientix îşi propune să descopere actori din educaţia non-formală, compania FasTracKids, cât si experienţa de dezvoltator şi integrator de conţinut ştiinţific în programele educaţionale a unui cunoscut antreprenor, dnul Anatol Oprea.

Atelierul cu titlul “Educația pentru științe în medii alternative” va avea loc pe data de 22 mai. Mai multe informaţii despre program şi condiţii de participare aici.  


6 mai 2015

Primul atelier Scientix din acest an va avea loc la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi se adresează cadrelor didactice din învăţământul primar şi preşcolar precum şi studentilor care se pregătesc pentru aceste cariere. Invitaţii sunt cadre didactice cu experienţă precum şi dezvoltatori de aplicaţii software educaţionale.

Atelierul cu titlul “Education First în Scientix” se va desfasura pe data de 20 mai. Mai multe informaţii despre program şi condiţii de participare aici.


4 martie

Proiectul Scientix va fi prezentat la Conferința interregională CIF 2015, Universitatea de Vest din Timișoara


1 mar 2015

A fost anunţat calendarul activităţilor pe care Scientix-Ro le sprijină în acest an şi participă în calitate de co-organizator. 


30 ian 2015

Scientix vă invită la evenimentul "Teachers participation in STEM projects: how, when, who" dedicat participanţilor în proiecte educaţionale.


12 ian 2015

Universitatea Bucureşti a devenit punct naţional de contact în proiectul Scientix.


 

 

 

Scientix (2012-2015) este finanţat în cadrul Programului-cadru 7 al Uniunii Europene, dedicat cercetării şi dezvoltării (PC7), şi este coordonat de European Schoolnet. Această publicaţie reflectă exclusiv perspectiva autorilor şi nu reprezintă opinia Comisiei Europene, care nu îşi asumă responsabilitatea sau răspunderea pentru nicio utilizare a informaţiilor prezentate aici.

Pagină actualizată la 20 Iunie 2017.