Webinar Scientix :  

Utilizarea aplicațiilor Google

în predarea STEM

www.scientix.eu - 19 iunie 2017

 

Webinarul va începe pe 19 iunie 2017, la ora 18:30 şi va fi găzduit de „sala de conferinţe online” Scientix (www.scientix.eu).

 

Formator:

  • Nectara Elena Mircioaga, Ambasador Voluntar Scientix, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din București.

 

Grup ţintă:

Activitatea se adresează în principal cadrelor didactice implicate în predarea STEM. 

Număr participanți: 50

Durata: 60 min.

 

Prezentare  Fisier de tip .pdf ! sliduri

Înscriere:

Înregistrarea se va face prin completarea formularului de înscriere goo.gl/3bCm00. Primii 50 de inscrişi vor fi acceptaţi şi vor primi datele de conectare la webinar. Termenul limită de trimitere a răspunsurilor de acceptare și a datelor de conectare la webinar este 19 iunie 2017, ora 9 a.m..

Prezentare:

În contextul dezvoltării noilor tehnologii (în special tehnologia informației) și a intensificării competiției economice la nivel global, societatea europeană își dorește o economie mai dinamică și competitivă, bazată pe cunoaștere, iar rolul învăţământului devine din ce în ce mai important. Pentru a crea lecţii mai atractive şi a stârni interesul elevilor putem folosi noi instrumente IT. Profesorul secolului XXI trebuie să fie la curent cu tot ceea ce oferă nou tehnologia. Trebuie să învețe mereu și să fie gata să răspundă tuturor provocărilor. Practicile de predare creative sunt eficiente și inovatoare în realizarea unui rezultat dorit, atât în dobândirea de abilități, cunoștințe sau înțelegere, cât și pentru implicarea eleviilor în propriul lor demers de învățare și evaluare. G Suite for Education include și o serie de produse Google care promovează colaborarea între elevi și profesori. Elevii pot colabora, în clasă sau acasă, în cadrul proiectelor, sau pentru efectuarea temelor, modificările fiind salvate automat.

  • Google Docs: documentele prind viață datorită instrumentelor de editare inteligente, care vă ajută să formatați cu ușurință text și paragrafe. Alegeți din mii de fonturi și adăugați linkuri, imagini, desene și tabele.
  • Google Sheets: foi de calcul pentru analizarea datelor, vizualizarea și reprezentarea lor în formă de grafice.
  • Google Forms: sondaje rapide și simple pentru strângerea de informații.
  • Google Slides: un instrument de prezentări unde povestirile sunt mai ușor de spus. Cu ajutorul google slide (prezentări) putem crea benzi desenate.
  • Google Drawings: crearea de grafice și scheme logice cu forme, texte și imagini.
  • Aplicația Classroom este concepută pentru a îi ajuta pe profesori să creeze și să adune teme fără niciun efort și fără a mai irosi hârtie pentru printat. Classroom are funcții care vă permit să economisiți timp, cum ar fi posibilitatea de a crea cu un singur clic o copie a unui document Google pentru fiecare elev, de a vedea cine și-a terminat tema și cine nu, și de a oferi feedback direct, în timp real. În plus, această aplicație creează dosare în Drive pentru fiecare temă, clasă și elev pentru ca toată lumea să fie organizată și să rămână timp pentru alte lucruri.
  • Site-uri Google: crearea și publicarea paginilor web.
  • Google Groups: comunicare de grup și forumuri web.

În alegerea tehnologiei este recomandat să luați în considerare doi factori: obiectivele propuse și modalitatea în care instrumentul Google ales va facilita atingerea acestora. Al doilea factor pentru alegerea tehnologiei corecte este acela că aveți nevoie de o bună înțelegere a elementelor de bază pe care le pot face anumite instrumente. După ce aveți aceste două lucruri, obiectivul didactic și cunoștințele de bază, puteți alege instrumentul corect pentru sarcina de lucru.

 

 

Lucrarea prezentată în acest document este susţinută prin programul H2020 de cercetare și inovare al Comisiei Europene – proiectul Scientix 3 (convenţie de subvenţie nr. 730009), coordonat de European Schoolnet (EUN). Responsabilitatea pentru conţinutul documentului aparţine exclusiv organizatorului. Documentul nu reprezintă opinia Comisiei Europene (CE), care nu se face responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine acesta.

Noutăți

13 iunie 2017

Webinarul Utilizarea aplicaţiilor Google în predarea STEM va avea loc în data de 19 iunie 2017. Mai mult ...

26 martie 2016

Atelierul SCIENTIX - Utilizarea datelor din cercetare în activităţi şcolare, Universitatea din Bucureşti, 31 martie 2016. Mai mult ...

18 martie 2016

Webinarul ,,Învățăm. Experimentăm. Ne protejăm.... Cutremurele pe înțelesul elevilor din ciclul primar'' va fi programat în data de 23 martie 2016. Mai mult ...

 

 

 
Pagină actualizată la 21 Iunie 2017.