Marți, 25 aprilie 2023, Universitatea din București și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) a organizat workshop-ul internațional “Digitally enhanced mobility as a driver for micro-credentials in higher education”. Evenimentul a avut loc online, în intervalul orar 11:00-14:00 EEST (10:00-13:00 CEST).
Evenimentul își propune să aducă laolaltă experți, cercetători, cadre didactice și decidenți interesați de modul în care mobilitatea virtuală poate deveni un facilitator al construcției noilor abordări asupra predării și învățării în învățământul superior, pe baza micro-certificărilor.
Înscrierea la workshop s-a realizat prin intermediul formularului dedicat, până la data de 20 aprilie 2023. Agenda preliminară a evenimentului poate fi consultată aici.
Maria Kelo, director pentru Dezvoltare Instituțională al Asociației Europene a Universităților (EUA), invitat în cadrul workshop-ului
Invitatul principal al workshop-ului este Maria Kelo, director pentru Dezvoltare Instituțională al Asociației Europene a Universităților (EUA), expert internațional în inovarea predării și învățării la nivel European, cu experiență relevantă în zone precum asigurarea calității, internaționalizarea învățământului superior și politici și reforme educaționale.
Sesiunile de discuții aplicative și dezbateri vor fi facilitate de către Férnandez de Pinedo și Zoa Alonso Férnandez, experți ai Universității Autonome din Madrid și ai Alianței Europene CIVIS pe tema micro-certificărilor în învățământul superior.
Informații suplimentare cu privire la workshop-ul internațional pot fi solicitate la adresele de e-mail alexandru-mihai.cartis@unibuc.ro și cristina.fit@uefiscdi.ro.
Workshop-ul face parte din activitățile organizate în cadrul proiectului internațional “New building blocks of the Bologna Process: fundamental values (NewFAV)”, coordonat de către UEFISCDI, implementat în cooperare cu Universitatea din București și Ministerul Norvegian al Educației și Cercetării, prin finanțare din partea Comisiei Europene, având ca susținători Asociația Europeană a Universităților (EUA), Uniunea Europeană a Studenților (ESU), Rețeaua Universităților din Capitalele Europei (UNICA), Serviciul German pentru Schimburi Academice (DAAD).