Joi, 2 decembrie 2021, Universitatea din București a desemnat finaliștii concursului „Jurnal de student CIVIS”, derulat ca parte a seriei de evenimente organizate în cadrul Local CIVIS Days 2021.
Produsele concurenților – fotografii, clipuri video și texte care descriu experiențele studențești din proiectele și mobilitățile CIVIS – pot fi votate pe pagina de Facebook a Universității din București până pe 9 decembrie 2021.
Roberta Chiș, Crina Popișter, Elena Diaconescu, Andreea Stoicescu și Andreea Baciu, finalistele primei ediții a competiției Jurnal de student CIVIS
Pentru a se înscrie în competiție, Roberta Chiș, studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, a ales să trimită un clip video al cărui subiect principal este mobilitatea derulată la Universitatea din Tübingen. Materialul cu care s-a înscris Roberta în competiție poate fi urmărit aici și poate fi votat pe pagina de Facebook a Universității din București. Vor fi luate în calcul atât reacțiile (like, love, haha, care, angry, sad), cât și răspunsurile la comentariul care trimite la clipul video realizat de Roberta.
De asemenea, Crina Popișter, studentă a Facultății de Istorie din cadrul Universității din București, s-a înscris în competiția „Jurnal de student CIVIS” tot cu un material video. Vlog-ul, așa cum îl numește, prezintă experiența Crinei la Universitatea din Stockholm, acolo unde a participat la o mobilitate CIVIS în perioada ianuarie – iunie 2021. Materialul cu care s-a înscris Crina în competiție poate fi urmărit aici și poate fi votat pe pagina de Facebook a Universității din București. Vor fi luate în calcul atât reacțiile (like, love, haha, care, angry, sad), cât și răspunsurile la comentariul care trimite la clipul video realizat de Crina.
Pe de altă parte, Elena Diaconescu, studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a UB, și-a prezentat experiența studențească oferită de CIVIS sub forma unui text însoțit de fotografii. La fel ca Roberta, și Elena a ales tot Universitatea din Tübingen ca destinație pentru mobilitatea oferită de CIVIS. Materialul cu care s-a înscris Elena în competiția „Jurnal de student CIVIS” poate fi accesat aici și poate fi votat pe pagina de Facebook a Universității din București. Vor fi luate în calcul atât reacțiile (like, love, haha, care, angry, sad), cât și răspunsurile la comentariul care trimite la materialul realizat de Elena.
De asemenea, Andreea Stoicescu, studentă la Facultatea de Filosofie a Universității din București, s-a înscris în competiția „Jurnal de student CIVIS” tot cu un text în care a prezentat experiența mobilității derulate în cadrul Universității Aix-Marseille în perioada 23-27 august 2021. Materialul cu care s-a înscris Andreea Stoicescu în competiția „Jurnal de student CIVIS” poate fi accesat aici și poate fi votat pe pagina de Facebook a Universității din București. Vor fi luate în calcul atât reacțiile (like, love, haha, care, angry, sad), cât și răspunsurile la comentariul care trimite la materialul realizat Andreea.
Nu în ultimul rând, Andreea Baciu, Studentă a Facultății de Filosofie a Universității din București, a înscris în competiția „Jurnal de student CIVIS” o fotografie însoțită de o scurtă prezentare a experienței CIVIS. Materialul cu care s-a înscris Andreea Baciu în competiția „Jurnal de student CIVIS” poate fi accesat aici și poate fi votat pe pagina de Facebook a Universității din București. Vor fi luate în calcul atât reacțiile (like, love, haha, care, angry, sad), cât și răspunsurile la comentariul care trimite la materialul realizat Andreea.
Ceremonia de premiere a celor mai apreciate materiale despre viața de #studentCIVIS va avea loc vineri, 10 decembrie 2021, începând cu ora 13:00.
Concursul „Jurnal de student CIVIS”, parte a seriei de evenimente organizate de UB în cadrul Local CIVIS Days 2021
Alături de hackathon-ul CIVISthon UB și de jocul Ce știm despre CIVIS?, concursul Jurnal de student CIVIS face parte din seria de evenimente organizate de UB în cadrul Local CIVIS Days 2021.
CIVISthon UB este un concurs de proiecte în care studenții facultăților UB sunt invitați să înscrie inițiative care să aibă în vedere implicarea socială și să fie orientate în direcția identificării și furnizării de soluții în domeniile principale de interes ale consorțiului, iar jocul de cultură generală adresat comunității universitare „Ce știm despre CIVIS” va provoca membrii comunității UB să răspundă unor întrebări cu privire la evoluția CIVIS și se va derula online, pe platforma Kahoot. Despre cele două evenimente puteți citi mai multe informații aici.
Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică europeană ce reunește nouă dintre cele mai importante și reputate universități din Europa: Aix-Marseille Université (Franța), National and Kapodistrian University of Athens (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Stockholm University (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania) și University of Glasgow (Marea Britanie). Acestora li se va alătura, odată ce primește aprobarea deplină din partea Comisiei Europene, și Universitatea Paris Lodron din Salzburg. Selectată de Comisia Europeană între cele 17 universități-pilot europene, CIVIS aduce laolaltă o comunitate cu peste 450.000 studenți și 65.000 de angajați, dintre care 30.000 sunt cadre didactice și cercetători.
Mai multe informații despre CIVIS pot fi accesate atât pe site-ul oficial, www.civis.eu, cât și pe pagina dedicată de pe site-ul Universității din București, disponibilă aici.