„Am apreciat întotdeauna buna pregătire pe care o oferă Universitatea din București celor care îi calcă pragul” – interviu cu Cristian Gârbea, director general al Microsin

„Am apreciat întotdeauna buna pregătire pe care o oferă Universitatea din București celor care îi calcă pragul” – interviu cu Cristian Gârbea, director general al Microsin

La propunerea Facultății de Chimie a Universității din București, SC Microsin SRL a câștigat, în cadrul celei de-a șasea ediții a Premiilor Senatului Universității din București, distincția pentru „Angajatorul Anului 2022” în domeniul Științelor Exacte și Inginerie.

Printre alte inițiative, în ultimii zece ani, Microsin a participat ca partener și susținător al proiectelor educaționale implementate de Facultatea de Chimie a Universității din București, în scopul promovării chimiei și atragerii tinerilor către o carieră în chimie, asigurând vizite în companie și demonstrând elevilor conectivitatea școalăcercetareindustrie. Totodată, s-a implicat și în alte evenimente și proiecte derulate de facultate.

Mai mult, compania a donat Facultății de Chimie un sistem pentru cromatografie de lichide Agilent 1100 care este utilizat in prezent pentru efectuarea unor lucrări de laborator aferente cursului Cromatografie și a pregătirii de lucrări de licență pentru studenți.

Despre parteneriatele companiei cu Universitatea din București, despre necesitatea implicării studenților în cât mai multe stagii de practică și internshipuri, despre importanța familiarizării cu mediul de lucru și rigorile unui job în domeniu, precum și despre profilul absolvenților UB, am discutat cu Cristian Gârbea, director general al Microsin.

Reporter: În cadrul celei de-a șasea gale a Premiilor Senatului Universității din București, SC Microsin SRL a obținut distincția de angajator al anului 2022 în domeniul Științelor Exacte și Inginerie. Ce a însemnat pentru companie obținerea acestui premiu?

Cristian Gârbea: Acest premiu ne onorează și ne confirmă că suntem pe calea cea bună în colaborarea cu Facultatea de Chimie. În același timp, ne convinge că eforturile noastre ne sunt apreciate, dar ne și motivează să extindem această colaborare.

R.: Propunerea de a participa la Premiile Senatului Universității din București a venit din partea Facultății de Chimie a Universității din București. Cum ați primit această provocare?

C.G.: Am fost un pic surprinși și nu am avut așteptări foarte mari că o să ne fie acordat acest premiu, însă simpla nominalizare ne-a făcut să evaluăm proiectele realizate împreună, și mai ales să realizăm că absolvenții Facultății de Chimie a Universității din București au devenit majoritari în cadrul companiei noastre.

R.: Povestiți-ne mai multe detalii despre companie, obiect de activitate, secretul prezenței de peste 32 de ani pe piața producătorilor de ingrediente farmaceutic active din România, număr de angajați, proiecte în care a fost implicată.

C.G.: Microsin este o afacere de familie născută în anul 1991 din pasiunea tatălui meu, dr. ing. Ioan Gârbea, pentru sinteza de substanțe active farmaceutice. Managementul companiei este condus de cei doi fii ai acestuia, Cristian Gârbea și Manuel Gârbea.

Din anul 2018, compania este certificată GMP (Good Manufacturing Practice) de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România. Microsin are în acest moment 65 de angajați. Șase dintre aceștia lucrează în departamentul de Cercetare, 32 în departamentul de Producție, 14 în Controlul Calității și 8 în Asigurarea Calității. În portofoliu companiei se regăsesc peste 30 de substanțe active, iar departamentul de Cercetare lucrează la dezvoltarea unor metode de sinteză pentru 15 substanțe active. Substanțele active produse de compania noastră sunt comercializate atât în România cât și peste hotare. Avem produse care ajung în Hong Kong, Indonezia, Vietnam, Mexic, Germania, Franța, Italia, Polonia etc. Dintre substanțele active fabricate dorim să amintim: ambazona monohidrat (Faringosept), Furazolidona (Furazolidon), aspartat de magneziu tetrahidrat și aspartat de potasiu hemihidrat (Aspacardin), Procaină clorhidrat (Gerovital H³), Orotat de magneziu (Magnerot), metoprolol tartrat, piracetam.

R.: Considerați că tinerii care se îndreaptă către domeniul producerii de ingrediente farmaceutic active pot fi considerați „orientați”?

C.G.: Din păcate, nu. În România și, în general, în Europa s-a decis „externalizarea” chimiei în China și India deoarece costurile de producție erau mult prea mari. Astfel, în România am rămas singura companie cu activitate exclusivă de sinteză de substanțe active farmaceutice. În acest caz, nici promovarea acestui domeniu în facultățile de profil nu are loc, fiind dese cazurile în care cadrele didactice rămân surprinse de existența noastră.

R.: Aveți mai mulți angajați cu pregătire academică la Universitatea din București în toate cele cinci departamente ale companiei: Depozitare, Producție, CercetareDezvoltare, Controlul Calității și Asigurarea Calității. Cum decurge colaborarea cu ei? Desigur, fiecare membru al echipei se distinge prin aptitudini specifice, însă ați putea să ne enumerați câteva competențe generale ale acestora?

C.G.: Am apreciat întotdeauna buna pregătire pe care o oferă Universitatea din București celor care îi calcă pragul. Suntem bucuroși că aceștia nu acționează „mecanic” și nu fac lucrurile într-un anumit mod doar pentru că așa li s-a spus, ci întotdeauna gândesc lucrurile înainte și își folosesc abilitățile pentru a lua cea mai bună decizie.

R.: Ce v-a motivat să faceți mai multe donații de echipamente pentru Facultatea de Chimie a UB?

C.G.: Aș putea spune că dintr-o frustrare. Știm bine că sistemul de învățământ este subfinanțat, iar acest lucru are un impact direct asupra studentului care de cele mai multe ori va trebui să învețe mecanic anumite lucruri deoarece nu le va putea experimenta.

În anii studenției, au fost multe momente în care nu am înțeles ce învăț pentru că nu am văzut cum se întâmplă acele lucruri în realitate. Altfel, în măsura în care ne permitem dorim să ajutăm studenții să primească un pic de experiență practică până să ajungă în câmpul muncii.

R.: Cum credeți că ar putea Universitatea din București să mai stimuleze dimensiunea aplicată a programelor de studii, pregătindu-și mai bine viitorii absolvenți pentru piața muncii?

C.G.: Am apreciat deschiderea Universității spre mediul de afaceri și ajustarea programei astfel încât să pregătească mai bine studenții pentru piața muncii. Din păcate, majoritatea companiilor din domeniu au creat propriile programe de training pentru a putea califica angajatul la locul de muncă. În domeniul farmaceutic avem toți cam aceleași așteptări de la viitorii absolvenți, însă este destul de dificil ca mediul de afaceri să își unească forțele din proprie inițiativă. Universitatea din București ar trebui să acționeze ca un catalizator pentru crearea unor programe de studii postuniversitare care să pregătească cursanții fix pentru ceea ce este nevoie în domeniu, astfel încât încă din prima zi de lucru angajatul să știe ce are de făcut. Sunt sigur că majoritatea companiilor farmaceutice vor susține financiar un astfel de proiect.

R.: În loc de încheiere, vă rugăm să transmiteți un mesaj organizatorilor Premiilor Senatului Universității din București.

C.G.: Dorim să le mulțumim pentru acest premiu și să îi felicităm pentru buna organizare a evenimentului. Sperăm să extindem colaborarea cu Facultatea de Chimie a UB, astfel încât din ce în ce mai mulți absolvenți să ne devină colegi.

 

Compania  SC Microsin SRL a fost înființată în anul 1991 de dr. ing. Ioan Gârbea, fiind, în acest moment, singurul producător din România, de ingrediente farmaceutic active (active pharmaceutical ingredients APIs).

Compania deține certificare GMP (anul 2007) și ISO9001 (anul 2015), precum și două certificate de conformitate pentru produsele Piracetam și tartrat de metoprolol (certificate acordate de European Directorate for the Quality of Medicines pentru recunoașterea calității produselor și utilizarea lor ca produse medicale). Compania colaborează pentru valorificarea ingredientelor farmaceutic active în produse finite cu companii farmaceutice mari, la nivel național și internațional.

Mai multe informații despre Microsin pot fi consultate pe site-ul companiei

SECŢIUNE ACCESIBILIZATĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI DE VEDERE

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Google Analytics
Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Save
Accept all Services