În perioada 20-22 mai 2022, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, în colaborare cu Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova, Departamentul de Radio și Televiziune al Universității din Sofia „Sf. Kliment Odhirski” și Departamentul de Comunicare și Jurnalism al Facultății de Filosofie din cadrul Universității din Niš, din Serbia, organizează în format hibrid conferința Networked communication in the (post-)global era. Informare și cunoaștere în lumea digitală.
UB este reprezentată în comitetul științific al evenimentului de profesori ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a UB: conf. univ. dr. Romina Surugiu, lect. univ. dr. Nicoleta Apostol, lect. univ. dr. Adriana Ștefănel și lect. univ. dr. Alexandra Bardan.
Din comitetul de organizare al conferinței fac parte: prof. univ. dr. Marian Petcu, prof. univ. dr. Georgeta Drulă, prof. univ. dr. Camelia Cmeciu și conf. univ. dr. Mădălina Moraru, de asemenea cadre didactice la FJSC.
Conferința își propune să găzduiască lucrări care analizează jurnalismul, relațiile publice și publicitatea din perspectiva fenomenelor informării și cunoașterii în societatea interconectată.
Înscrierea propunerilor se face prin trimiterea unui rezumat al lucrării de 300-500 de cuvinte la adresa conference@fjsc.ro. Termenul-limită pentru înscriere este 15 aprilie 2022. Limbile de comunicare sunt româna și engleza, iar participarea este gratuită.
Lucrările selectate vor fi publicate într-un volum de proceedings la Editura Universității din București și în reviste de specialitate (Facta Universitatis Series: Philosophy, Sociology, Psychology and History; Media Studies and Applied Ethics; Styles of Communication).
Participanții pot trimite comunicări pentru cinci secțiuni
Lumea conectată digital – numită și networked society – se confruntă cu provocări, limitări și dileme în comunicarea publică (post-)globală. Tehnologiile digitale produc mutații aparent ireversibile în practicile de informare publică, de la tendința de a integra jurnalismul, relațiile publice și publicitatea, la nivel de conținut, până la pericolele dezinformării și manipulării. Deși mijloacele și formatele de comunicare converg, publicurile sunt tot mai fragmentate contribuind la o receptare postglobală.
Astfel, sunt așteptate comunicări care se vor înscrie în câmpul științelor comunicării, însă se pot propune abordări și teme interdisciplinare, care să se integreze în următoarele secțiuni:
Networked news: informare & dezinformare în condiții de criză (globală, sanitară, politică, de încredere etc.); Relațiile publice în networked era; Publicitatea: networked opportunities; Comunicarea politică, populism, naționalism în networked communities și Educație media în networked society
Informații suplimentare pentru participanți
Mai multe detalii despre calendarul, temele și desfășurarea evenimentului științific Networked communication in the (post-)global era. Informare și cunoaștere în lumea digitală sunt disponibile aici. De asemenea, persoanele interesate de participarea la această conferință regională pot solicita informații suplimentare adresa de e-mail conference@fjsc.ro.