O experiență intensă, plină de emoții, curiozitate și implicare îi așteaptă pe toți studenții din universitățile membre CIVIS – și, implicit, și pe cei ai Universității din București. Tocmai a început o nouă rundă de BIP-uri, iar coordonatorii de programe așteaptă aplicațiile voastre până pe 25 februarie 2024.
9 programe intensive mixte care acoperă toate cele 5 teme principale ale Alianței – Sănătate, Mobilitate, Tehnologie, Mediu și Societate – sunt disponibile pentru înscriere pe pagina dedicată cursurilor.
Depășind limitele predării și ale cursurilor tradiționale, BIP-urile au devenit o nouă formă majoră de mobilitate în cadrul programului Erasmus+. În funcție de subiect și de modul de organizare, un astfel de curs poate fi deschis pentru unul sau toate ciclurile de studii (Licență, Masterat, Doctorat) și poate atrage studenți din diferite discipline și țări, chiar și din afara Europei. Toate acestea datorită combinației de subiecte care pot fi acoperite de un singur program.
BIP-urile au loc deja de doi ani, iar sute de studenți au descoperit că visul lor de a studia în străinătate poate deveni realitate într-un mod nou, convenabil și inovator. În timp ce urmează un BIP, studenții participă la învățarea online de acasă. Sesiunea virtuală este apoi urmată de o mobilitate fizică de 5 zile la o altă universitate membră CIVIS, pentru ca participanții să poată lucra alături de profesori și studenți din întreaga Alianță.
Studenții CIVIS de la orice nivel și domeniu de studiu pot acum să se înscrie direct prin intermediul portalului CIVIS și să aibă posibilitatea de a participa la unul dintre aceste programe.
Pentru multe dintre programe, selecția se face în baza CV-ului și a scrisorii de intenție. Așadar, candidații sunt sfătuiți să acorde o atenție deosebită acestor documente. Mai mult decât atât, locurile pentru un astfel de curs sunt limitate și deschise studenților din toate cele 11 universități membre ale Alianței, așadar concurența pentru un loc este acerbă.
Efectuarea unui BIP oferă studenților 3-6 credite ECTS, în funcție de volumul de muncă. Mai multe detalii despre fiecare program în parte, precum și condițiile de înscriere sunt disponibile în pagina dedicată de pe site-ul CIVIS.