Cadre didactice și doctoranzi ai Universității din București se numără printre finaliștii ediției a VII-a a Galei „Bursele ANIS” (Bursele Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii). Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc joi, 7 noiembrie 2024, în Aula Magna a Universității Naționale de Știință și Tehnologie „Politehnica” București.
Astfel, proiectele înscrise de lect. univ. dr. Ana-Sabina Uban și asist. univ. dr. Ciprian-Mihai Ceaușescu, de la Facultatea de Matematică și Informatică a UB, lect. univ. dr. Claudiu-Cristian Papasteri de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Mădălina-Andreea Șerban, doctorandă la Facultatea de Administrație și Afaceri a UB, se numără printre cele 26 finaliste ale competiției. În total au fost depuse 67 de proiecte de către asistenți universitari, lectori și doctoranzi din majoritatea centrelor universitare din România, un record absolut de la debutul programului.
Cele 26 de proiecte finaliste, inclusiv ale reprezentanților UB, concurează pentru a câștiga una dintre cele 15 burse în valoare de 5.000 de euro fiecare, acordate la această ediție a programului de către companiile membre ANIS.
Cele 15 burse vor fi oferite pentru cele mai bune cursuri / proiecte de tehnologie nou introduse sau actualizate în anul universitar 2024-2025, în domeniile: Artificial Intelligence & Machine Learning, Big Data, Cloud Computing, Blockchain, Cybersecurity, Internet of Things (IoT), HealthTech și Tech for All.
Nu este prima oară când reprezentații UB își adjudecă premii în cadrul competiției.
În cadrul ediției din 2022 a Galei „Bursele ANIS”, lect. univ. dr. Bogdan Oprea, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, și lect. univ. dr. Șerban Zanfirescu, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, au obținut câte o bursă din cele 11 oferite de către Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii.
De asemenea, și la edițiile anterioare ale competiției, UB și-a adjudecat mai multe burse „ANIS”.
Astfel, la ediția din anul 2020, conf. univ. dr. Paul Irofti și conf. univ. dr. Ciprian Păduraru, ambii cadre didactice la FMI a UB, au obținut două dintre „Bursele ANIS” la categoriile Cybersecurity, respectiv Machine Learning.
În anul 2019, conf. univ. dr. Ruxandra Olimid și conf. univ. dr. Sergiu Nisioi, de asemenea de la FMI a UB, și-au adjudecat „Bursele ANIS” la categoriile Cybersecurity.
Totodată, în anul 2018, la ediția inaugurală a Galei „Bursele ANIS”, conf. univ. dr. Bogdan Alexe, de la FMI a UB, a luat una dintre cele 10 burse ANIS la categoria Health Tech.
Mai multe informații despre laureați pot fi accesate pe site-ul UB.
335.000 de euro: valoarea burselor acordate în precedentele 6 ediţii
În ultimii șase ani, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 67 de proiecte didactice, care au obţinut granturi cu o valoare cumulată de 335.000 de euro. În total, la ediţiile anterioare au fost înscrise 211 de proiecte, provenind de la 51 de facultăţi, din 14 centre universitare. Totodată, programul a generat mai multe colaborări între companii şi mediul academic pe proiecte R&D.
Mai multe informații despre ANIS
Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) este asociația reprezentativă a industriei de IT din România.
ANIS are peste 150 de companii membre, este un promotor al digitalizării și reprezintă interesele industriei de IT de 25 de ani, fiind un partener de dialog care poate contribui la crearea de politici publice care să faciliteze valorificarea tehnologiei pentru dezvoltarea socio-economică.
Mai multe detalii despre evenimentele și proiectele derulate de ANIS pot fi consultate pe site-ul asociației.