CIVIS anunță lansarea a două noi oportunități pentru cadrele didactice și cercetătorii Universității din București: Visiting Research Fellowships la Biblioteca Universității din Glasgow și un post de cercetător pe “Worlds of labour” propus de Institutul CNRS pentru științe umaniste și sociale (InSHS) și Institutul de Studii Avansate al Universității Aix-Marseille (Iméra).
Biblioteca Universității din Glasgow: Visiting Research Fellowships
Biblioteca Universității din Glasgow anunță lansarea programului de Visiting Research Fellowships pentru anul 2023. Acesta este menit să asigure sprijin cercetătorilor din diverse domenii academice dornici să vină la Glasgow pentru a lucra în cercetarea colecțiilor unice de acolo.
Bursele acordate de Biblioteca Universității din Glasgow sunt de până la 2000£, iar termenul-limită pentru a aplica este 17 noiembrie 2022.
Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de înscriere și să-l trimită împreună cu un scurt CV la adresa library-asc@glasgow.ac.uk.
Mai multe detalii despre procedura de înscriere și despre aceste burse oferite de Biblioteca Universității din Glasgow sunt disponibile aici.
Institutul CNRS pentru științe umaniste și sociale (InSHS) și Institutul de Studii Avansate al Universității Aix-Marseille (IMéRA): cercetător “Worlds of labour”
Institutul CNRS pentru științe umaniste și sociale (InSHS) și Institutul de Studii Avansate al Universității Aix-Marseille (IMéRA) anunță deschiderea selecției pentru un post de cercetător pe “Worlds of labour”. Beneficiarul își va desfășura activitatea de cercetare în colaborare cu Unitatea de Cercetare în Sociologie și Economia Muncii (LEST).
Remunerația lunară este de 3000 Euro, iar termenul-limită pentru a aplica este 7 decembrie 2022. Cheltuielile de transport sunt decontate, iar cazarea este asigurată de IMéRA.
Candidații vor fi selectați pe baza excelenței și inovației științifice și/sau metodologice, precum și a dimensiunii interdisciplinare a proiectului propus.
Perioada de ședere în Franța este cuprinsă între 4 septembrie 2023 și 5 iulie 2024.
Pentru lista integrală a documentelor care trebuie trimise, precum și pentru alte informații suplimentare despre acest apel, accesați următorul link.
Documentele trebuie trimise către Constance Moréteau, coordonatorul academic al IMéRA, la adresa constance.moreteau@univ-amu.fr.
Pentru orice informație de ordin științific, candidații sunt rugați să-l contacteze pe Enrico Donaggio, directorul științific al IMéRA și director al programului “Necessary Utopias”, la adresa enrico.donaggio@univ-amu.fr.
Orice alte întrebări îi pot fi adresate lui Constance Moréteau.
CIVIS este o Alianță Universitară Europeană care reunește 11 universități membre: Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Universitatea Stockholm (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania), Universitatea din Glasgow (Marea Britanie), Universitatea Paris Lodron din Salzburg (Austria) și Universitatea din Lausanne (Elveția). Selectat de Comisia Europeană drept unul dintre primele 17 universități-pilot europene, CIVIS reunește aproximativ o jumătate de milion de studenți și peste 70 000 de membri ai personalului, inclusiv 37 400 de cadre universitare și cercetători.