Cadrele didactice universitare, inclusiv doctoranzii Universității din București care susțin activitate didactică și folosesc metode inovatoare de predare, pot obţine granturi de 5.000 de euro în cadrul programului Bursele ANIS, oferite de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.
Programul se adresează cadrelor didactice universitare, cu vârsta de până în 40 de ani (împlinită în anul 2023), care integrează tehnologii noi și metode inovatoare de predare, în cadrul cursurilor sau laboratoarelor din programa universitară şi care se încadrează într-unul dintre cele şapte domenii tehnologice propuse în anul universitar 2023-2024: Artificial Intelligence & Machine Learning; Big Data; Cybersecurity; Internet of Things (IoT); Blockchain; Virtual Reality; Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţi non-IT).
Pentru a fi eligibil, cursul/laboratorul propus trebuie să fie cuprins în planul de învăţământ aferent anului universitar 2023-2024, în oricare din formele recunoscute: obligatoriu, opţional sau facultativ. O noutate a acestei ediții o reprezintă acceptarea candidaturilor din partea doctoranzilor, pe lângă cele ale titularilor de curs și asistenților universitari.
Candidații vor trimite aplicațiile până sâmbătă, 30 septembrie 2023, la adresa de e-mail office@anis.ro. Pentru a fi considerată validă, candidatura va cuprinde formularul de înscriere completat, fișa de disciplină a cursului, un clip video cu durata a cel mult două minute în care se vor scoate în evidență principalele puncte ale aplicației și aspectul inovator al cursului/laboratorului, acordul titularului de curs în cazul aplicanților doctoranzi sau asistenți universitari și nota GDPR semnată.
Regulamentul programului si documentele necesare pentru înscriere sunt disponibile pe site-ul ANIS.
Evaluarea proiectelor înscrise se va realiza în cursul lunii octombrie 2023, urmând ca bursele –11 proiecte selectate care vor beneficia de câte o bursă în valoare de 5.000 de euro – să fie anunţate public în cadrul Galei Bursele ANIS, programată pentru 15 noiembrie 2023.
280.000 de euro – valoarea burselor acordate în ultimele cinci ediţii
Programul Bursele ANIS, cu susţinerea directă a companiilor de tehnologie şi a reprezentanţilor mediului universitar, este destinat stimulării cadrelor didactice tinere.
În ultimii cinci ani, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 56 de proiecte didactice, care au obţinut granturi cu o valoare cumulată de 280.000 de euro. Per total, la ediţiile anterioare au fost înscrise 152 de proiecte, provenind de la 51 de facultăţi, aflate în 11 centre universitare, inclusiv de la UB. Totodată, prin intermediul programului au luat naştere mai multe colaborări între companii şi mediul academic pe proiecte R&D (Research and Development).
La ediția din anul 2022 a Burselor ANIS, două cadre didactice ale Universității din București, lect. univ. dr. Bogdan Oprea, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, și lect. univ. dr. Șerban Zanfirescu, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, au obținut câte o bursă din cele 11 oferite de către Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii. Mai multe informații pot fi consultate aici.
Ediţia din anul 2023 a Burselor ANIS este realizată cu sprijinul Adobe, Bitdefender, Booking Holdings, Deutsche Bank, Endava, Eviden, Softbinator Technologies şi Wipro.
ANIS – 25 ani de activitate în România
Înființată în anul 1998, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.
În cadrul ANIS sunt reprezentate atât companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în soc