Joi, 16 mai 2024, Universitatea din București organizează, împreună cu Societatea Română de Biofizică Pură și Aplicată (SRBPA), o nouă ediție „Cafenelei Științei”. Invitatul evenimentului desfășurat în cadrul proiectului SciResCareer este dr. Antonio Benedetto, coordonatorul laboratorului de nanobiofizică al University College Dublin, School of Physics & Conway Institute of Biomolecular and Biomedical Research din Irlanda, care va susține prelegerea cu titlul The ionic liquid pathway to control cell membrane viscoelasticity & amyloid fibril morphology: A combined atomic force microscopy, neutron scattering, and molecular dynamics simulation study.
Conferința va avea loc începând cu ora 15:30, în Sala de Conferințe a Platformei de Cercetare în Biologie și Ecologie (PCBE) a Facultății de Biologie (parter, Splaiul Independenței nr. 91-95, Sector 5, București).
Dr. Antonio Benedetto este membru al Departamentului de Științe al Universității Tre din Roma din Italia, cadru didactic asociat al Institutului „Paul Scherrer” (Laboratory for Neutron Scattering & Imaging din Elveția). Doctor în fizică al Universității din Messina (Italia), invitatul a beneficiat de o bursă postdoctorală la University of Sydney și Bragg Institute (actualmente Australian Centre for Neutron Scattering), ambele din Australia. Este editor al unor publicații ca Biophysical Reviews (Springer), European Biophysics Journal (Springer) și Scientific Reports (Nature).
Moderatorul conferinței este prof. univ. dr. Beatrice Mihaela Radu, cadru didactic la Departamentul de Anatomie, Fiziologie Animală și Biofizică al Facultății de Biologie din Universitatea din București și președinte al Filialei București a Societății Române de Biofizică Pură și Aplicată.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului SciResCareer – Centru regional de Orientare și Consiliere în Cariera de Cercetător – București-Ilfov – de la educație preuniversitară la cercetare avansată, activitatea A3.7. Promovarea științei în societate. Aceasta prevede organizarea de evenimente interactive tip cafeneaua științei cu invitarea unor personalități cu rezultate științifice marcante, pentru a prezenta domeniul pe care îl reprezintă și a răspunde la întrebări.