În perioada 26-27 mai 2023, Asociația Studenților Chimiști a Universității din București (ASC-UB) și Facultatea de Chimie a Universității din București organizează cea de-a XVIII-a ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice Studențești (SCSS 2023).
Evenimentul va avea loc, începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul „I. G. Murgulescu” (R2) al Facultății de Chimie a Universității din București (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 4-12, sector 3).
În deschiderea evenimentului, vor lua cuvântul prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, prorector pentru Cercetare al Universității din București și cadru didactic la Facultatea de Biologie a UB; prof. univ. dr. Andrei Valentin Medvedovici, decan al Facultății de Chimie, precum și reprezentanți ai ASC-UB și ai sponsorilor.
Sâmbătă 27 mai 2023, începând cu ora 11:00 absolventa Facultății de Chimie a Universității din București, chimist dr. Alina Vasilescu, cercetător științific la Centrul Internațional de Biodinamică din București, va susține conferința Lizozima, o proteina model pentru dezvoltarea de biosenzori.
De asemenea, în cadrul SCSS, vor fi promovate programele de master ale facultății şi studiile doctorale, facilitând astfel alegerea parcursului educațional în concordanță cu planurile de dezvoltare profesională și personală ale studenților.
La ediția din acest an a SCSS au fost înscrise lucrări la toate ciclurile de studiu având ca autori preponderent studenți ai Facultății de Chimie a UB, precum și de la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul Universității „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca și de la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii din cadrul Universității Politehnica din București.
SCSS este un eveniment științific adresat studenților din domeniul Chimiei, organizat anual de ASC-UB și Facultatea de Chimie a (UB) cu scopul de a stimula studenții din toate ciclurile de studiu – licență, master și doctorat – să își prezinte rezultatele obținute în activitatea de cercetare științifică desfășurată într-un cadru academic și de a încuraja dialogul și schimbul de idei între participanți, studenți aflați la începutul activității de cercetare sau cu cȃțiva ani de experiență și cadre didactice cu experiență vastă în acest domeniu.
Mai multe informații despre ediția din anul 2023 a SCSS pot fi accesate aici.