Instrumente și resurse în cercetare

Anelis Plus: www.anelisplus.ro
E-nformation: www.e-nformation.ro
Ghid de utilizare platformă E-nformation

JSTOR
JSTOR este un serviciu non-profit care permite descoperirea, accesul şi conservarea conţinutului academic. JSTOR colaborează cu comunitatea academică pentru a atinge următoarele obiective:
Ajuta cadrele didactice, cercetătorii și studenții sa descopere, sa utilize şi să dezvolte o gamă largă de conţinut ştiinţific pe o platformă dinamica care creste productivitatea şi care facilitează noi forme de burse.
Ajuta bibliotecile sa ofere utilizatorilor acces la conținut academic important.
Ajuta editorii sa abordeze un public nou și să își conserve conţinutul științific pentru generatiile viitoare.
Folosită de milioane de cercetători, profesori și studenți. continand peste 2,000 de reviste academice și peste 1 milion de imagini, scrisori și alte surse primare, JSTOR este una dintre resursele cele mai relevante pentru conținutul academic.

Website: www.jstor.org

1. Instrumente disponibile cercetătorilor sub licență instituțională

QuestionPro
QuestionPro este o platformă de realizare a cercetărilor care au la bază aplicarea chestionarelor online. Platforma permite crearea unui set personalizat de întrebări și distribuirea acestora prin intermediul mai multor mijloace, integrând totodată resursele necesare analizei statistice a datelor. Studenții, cadrele didactice, cercetătorii și alte categorii de persoane afiliate Universității din București pot avea acces la funcționalitățile complete ale platformei pe baza unui cont instituțional ce poate fi solicitat printr-un e-mail transmis la adresa surveys[at]unibuc.ro.

Website: https://www.questionpro.com/

2. Instrumente disponibile cercetătorilor în mod gratuit

Mendeley
Mendeley reprezintă o resursă de gestionare a referințelor bibliografice, facilitând identificarea publicațiilor care se află în conformitate cu interesele proprii de cercetare. Prin funcționalitățile puse la dispoziție, Mendeley constituie o soluție care sprijină procesul de documentare și oferă posibilitatea unei sistematizări a informației prin adnotări și comentarii pe marginea documentelor consultate. Totodată, Mendely permite gestionarea colaborativă a surselor bibliografice și a datelor rezultate în urma activității de cercetare.

Website: https://www.mendeley.com/

SciRev
SciRev reprezintă o platformă online prin intermediul căreia cercetătorii își împărtășesc experiențele de publicare în diferite reviste de specialitate. Utilizatorii pot avea acces la detalii și statistici privind procesul de peer-review anterior înaintării unui articol spre publicare. Informațiile disponibile pe platforma SciRev sunt validate de membrii comunității academice și contribuie la identificarea revistelor de specialitate cele mai adecvate în raport cu interesele personale. Astfel, SciRev funcționează ca un ghid care îi ajută pe cercetători să se orienteze eficient în diseminarea rezultatelor cercetării.

Website: https://scirev.org

Trello
Trello reprezintă un instrument de management al timpului ce permite gestionarea eficientă a sarcinilor în diferite proiecte profesionale sau personale. Platforma oferă atât posibilitatea administrării individuale a diferitelor activități, cât și colaborarea cu alte persoane în organizarea unor acțiuni comune. Trello este conceput pentru a facilita respectarea termenelor limită cu scopul de a eficientiza planificarea etapizată a unor evenimente și de a gestiona simultan diverse activități.

Website: https://trello.com

TableauPublic
TableauPublic reprezintă un instrument de prelucrare și vizualizare a datelor rezultate în cadrul unei cercetări. Organizat sub forma unei platforme online multimedia, TabeleauPublic oferă posibilitatea creării unor grafice și hărți interactive, facilitând prezentarea rezultatelor într-o formă atractivă din punct de vedere vizual. Prin accesibilizarea modului de prezentare a rezultatelor cercetării, platforma contribuie la creșterea impactului public al activității științifice.

Website: https://public.tableau.com

Quartzy
Quartzy reprezintă o platformă de gestionare a achizițiilor în cadrul unui centru de cercetare. Platforma mediază practicile administrative de la lansarea și aprobarea cererii de achiziție până la inventarierea produselor sau serviciilor. Astfel, Quartzy reduce efortul administrativ într-o echipă de cercetare și crește eficiența procesului de organizare prin facilitarea comunicării între cercetători și personalul administrativ. Totodată, platforma oferă posibilitatea unei evidențe structurate și în timp real a resurselor disponibile și permite identificarea rapidă a necesităților în conformitate cu particularitățile fiecărui grant.

Website: https://www.quartzy.com

WiseMapping
WiseMapping reprezintă un instrument de structurare a informației sub forma unor hărți conceptuale menite să creeze legături între diferite noțiuni. WiseMapping facilitează procesul de argumentare, încurajând gândirea analitică și reflexivă în activitatea de cercetare. Astfel, este susținut procesul de producere a cunoașterii cumulative prin sistematizarea ideilor într-o formă atractivă din punct de vedere vizual.

Website: http://www.wisemapping.com/

Zotero
Zotero reprezintă un instrument de gestionare a referințelor bibliografice și de identificare a informațiilor de specialitate în mediul online. Programul este optimizat pentru a permite lucrul cu biblioteci de documente ce pot fi ușor transferate între diferite medii și formate electronice. Totodată, programul permite crearea unor grupuri de lucru ce se constituie într-un mediu colaborativ de utilizare a publicațiilor în activitatea de cercetare. În plus, Zotero se dovedește a fi eficient în crearea unor fișe de lectură, precum și în stabilirea unor conexiuni între diferite surse bibliografice.

Website: https://www.zotero.org/

ResearchGate
ResearchGate reprezintă o platformă online prin intermediul căreia cercetătorii care au interese comune pot interacționa și își pot împărtăși experiența în studierea unui subiect. Organizată sub forma unei rețele de socializare, platforma ResearchGate oferă cercetătorilor diferite beneficii printre care se numără atât facilitarea accesului la o comunitate de specialiști în domeniu, cât și vizibilitate în sfera academică. Totodată, ResearchGate pune la dispoziția cercetătorilor o serie de metrici prin intermediul cărora pot obține informații despre modul de receptare a propriilor publicații în comunitatea științifică.

Website: https://www.researchgate.net/

Scopus
Scopus reprezintă o bază de date cu lucrări științifice, care integrează totodată un sistem de evaluare și validare a diferitelor tipuri de publicații științifice pe baza unor criterii transparente și obiective. Metricile utilizate pentru evaluarea calității publicațiilor permit identificarea impactului unui conținut de specialitate asupra comunității științifice. Cercetătorii pot utiliza platforma Scopus pentru a identifica tipuri de conținut relevante în raport cu propriile interese de cercetare, dar și pentru a monitoriza poziția deținută de propriile publicații în circuitul producției științifice.

Website: https://www.scopus.com/

Orcid
ORCID este o soluție online care permite cercetătorilor să își genereze un identificator digital unic pe care să îl poată folosi pentru a-și gestiona identitatea în viața academică. Acesta rezolvă inconsistența sau variabilitatea în utilizarea stilurilor redactare a numelui aceluiași autor în cadrul mai multor medii online. Identificatorul digital funcționează ca o cheie de recunoaștere a identității unui cercetător în diferite contexte printre care se numără: trimiterea spre publicare a unui articol științific, participarea la competiții de granturi, raportarea activității științifice. ORCID permite unificarea și accesarea distribuită a publicațiilor afiliate unui cercetător la nivelul mai multor platforme de publicare.

Website: https://orcid.org/

CONTACT

Direcția Managementul Programelor de Cercetare

Director

Dragoș DENA
Tel: +4021-305.46.60
E-mail: dragos.dena@unibuc.ro

Programul de audienţe
Luni-joi: 11:00 – 12:00
14:00 – 15:00

Programul cu publicul:
Luni-joi: 10:00 – 13:00
14:00 – 16:00

Adresă:
Șoseaua Panduri, nr. 90, sector 5, 050663, București

CERCETARE

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Google Analytics
Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Save
Accept all Services