CINECLUB CESI, program de curatoriat cinematografic la Universitatea din București

CINECLUB CESI, program de curatoriat cinematografic la Universitatea din București

14 mai, 2018 in Uncategorized @ro

Facultatea de Litere din cadrul Universității din București, împreună cu Centrul de Excelență în Studiul Imaginii și Școala Doctorală „Spațiu, Imagine, Text, Teritoriu” organizează o serie de proiecții de filme și dezbateri publice în cadrul programului de curatoriat cinematografic CineClub CESI.
CineClub CESI este realizat de către masteranzii programului „Societate, multimedia, spectacol” (SMS), din cadrul Școlii Doctorale „Spațiu, Imagine, Text, Teritoriu” − SD SITT, în parteneriat cu Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.
Sub coordonarea unui tutore doctorand din același departament, masteranzii propun publicului larg spre vizionare și dezbatere opere cinematografice mai mult sau mai puțin cunoscute, dar reprezentative pentru istoria filmului în general. Fiecare proiecție va fi urmată de discuții libere, la care vor participa critici de film, filosofi, scriitori, regizori.
Până în prezent au avut loc două proiecții. În data de 9 mai a rulat Man Bites Dog (r. B. Poelvoorde, R. Belvaux, A. Bonzel, 1993), film moderat de Laura Grigoriu, masterandă CESI. Gabriela Filippi, critic de film, a fost invitatul care a participat la dezbaterea publică. A doua proiecție a avut loc în data de 13 mai − Omul cu aparatul de filmat (r. Dziga Vertov, 1929) și a fost moderată de Cristian Drăgan, masterand CESI. Invitatul dezbaterii a fost Christian Ferencz-Flatz, cercetător fenomenolog.
Următoarele proiecții de filme vor avea loc în data de 18 mai – Suspiria (r. Dario Argento, 1977) și 25 mai – 2046 (r. Wong Kar-Wai, 2004).
Mai multe informații despre CineClub CESI pot fi consultate aici și aici. Intrarea este liberă.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.