CIVIS, Universitatea Civică Europeană, anunță deschiderea înscrierilor pentru mai multe cursuri intensive de scurtă durată pentru studenții de la toate nivelurile de studiu (licență, masterat, doctorat) din cadrul consorțiului.
Astfel, “Urban archaeology in the 21st century” (Săptămâna studentului în arheologie urbană) este un curs organizat anual care se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor din cadrul universităților membre CIVIS, conceput de Universitățile din Atena, Aix-Marseille și Stockholm. În mod concret, cursul se va desfășura la Atena pe parcursul a cinci zile, în perioada 6-10 iunie 2021, în care studenții vor lua parte la prelegeri, activități de teren, dar și la un atelier studențesc cu privire la provocările muncii de teren în mediile urbane contemporane.
Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 31 ianuarie 2021, iar mai multe informații privind procesul de înscriere și de selecție pentru cursul “Urban archaeology in the 21st century” sunt disponibile aici.
“Languages in Europe and their diachronies” este un program combinat de studiu, alcătuit dintr-o școală de iarnă intensivă, care se va desfășura online în februarie 2021, un atelier online și o școală intensivă de vară, care va avea loc pe insula Naxos din Grecia în iulie 2021. Programul, organizat în colaborare de Universitățile din Atena, Tübingen, Madrid și Roma, se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor din cadrul universităților membre CIVIS cu interes în zona lingvisticii și limbilor (limbi clasice medievale și limbi europene moderne), dar și a istoriei, arheologiei, studiilor clasice și literaturii medievale.
Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 15 ianuarie 2021. Mai multe detalii cu privire la procesul de înscriere și de selecție pentru programul “Languages in Europe and their diachronies” pot fi accesate aici.
Școala CIVIS cu tema “Modernisms in Transit: Dialogues and Crossings” este un program interdisciplinar cu durată de o săptămână, care explorează traiectoriile moderniste trans-europene prin studiul unor forme și spații culturale diverse. Cursul se axează pe conexiunile și dialogurile transnaționale din perspectiva unor reflecții recente asupra granițelor, migrației, mobilității, memoriei colective și a altor aspecte esențiale pentru înțelegerea contextului actual. Programul, adresat masteranzilor și studenților din zona științelor umaniste, se va desfășura în perioada 7-11 iunie 2021.
Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 15 ianuarie 2021, iar mai multe detalii referitoare la procesul de înscriere și de selecție, dar și la structura și activitățile din cadrul programului “Modernisms in Transit: Dialogues and Crossings” pot fi accesate aici.
Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică ce reunește opt dintre cele mai importante universități din Europa: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université Libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University și Eberhard Karls Universität Tübingen. CIVIS reunește o comunitate cu peste 384.000 studenți și 55.000 de angajați, dintre care 30.000 sunt cadre didactice și cercetători.
CIVIS își propune să creeze un spațiu inter-universitar capabil să faciliteze colaborarea dintre membrii comunităților academice pe cinci zone fundamentale de cercetare și educație și să dezvolte programe comune de studii pentru toate nivelurile de învățământ universitar în cele opt universități membre CIVIS. Astfel, CIVIS asumă ca zone prioritare de cercetare și educație următoarele teme: Orașe, teritorii, mobilități; Climă, mediu, energie; Transformări digitale și tehnologice; Sănătate și Societate, Cultură, Patrimoniu.