Miercuri, 29 noiembrie 2023, membrii comunității Universității din București, în calitate de partener organizațional, au participat la conferința de final a proiectului „RIS4CIVIS”. Evenimentul a avut loc online, pe canalul oficial de YouTube al Alianței.
Printre participanții la reuniune s-au numărat liderii modulelor RIS4CIVIS și ai grupurilor de lucru, precum și prorectorii din domeniul cercetării și alți parteneri externi.
Universitatea din București a fost reprezentată de prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, prorector pentru cercetare, și dr. Mihnea Dobre, cercetător în cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București, coordonatorul proiectului „RIS4CIVIS” în cadrul UB.
Obiectivul acestui eveniment de încheiere a proiectului „RIS4CIVIS” a fost de a prezenta în fața comunității CIVIS rezultatele finale și principalele descoperiri în diverse domenii de cercetare și inovare:
- Dezvoltarea unei strategii comune de cercetare și inovare;
- Schimbul de infrastructuri de cercetare;
- Consolidarea cooperării dintre mediul academic și cel de afaceri în domeniul cercetării și inovării;
- Consolidarea capitalului uman;
- Integrarea științei deschise;
- Integrarea cetățenilor și a societății.
Evenimentul a găzduit și o sesiune dedicată prezentării principalelor concluzii ale proiectului – inclusiv strategia CIVIS R&I, recomandările de politici și modelul de transformare.
În încheierea prezentării, Jorge Molina-Martinez, consilierul de proiect REA pentru Comisia Europeană, a susținut un discurs în fața participanților și organizatorilor.
Finalul conferinței a fost dedicat inaugurării Consiliului de cercetare CIVIS.
Inițiat în anul 2020 pentru a susține dimensiunea de cercetare și inovație din CIVIS, RIS4CIVIS a sprijinit, timp de trei ani, dimensiunea de cercetare și inovare a CIVIS, în sinergie cu dimensiunea sa educațională și în concordanță cu strategia comună, integrată pe termen lung.
În cadrul proiectului, Universitatea din București a coordonat modulul 5), Mainstreaming of Open Science, întreaga activitate în cadrul programului RIS4CIVIS fiind structurată în 6 module (‘Transformational Modules’).
Mai multe detalii, precum și programul integral al evenimentului sunt disponibile pe pagina dedicată. De asemenea, informații despre proiectul RIS4CIVIS sunt disponibile aici și aici.