Miercuri, 3 mai 2023, începând cu ora 18:00, Interdisciplinary School of Doctoral Studies invită membrii comunității academic a UB la conferința Hyperpolarized 13C Magnetic Resonance – Enabling Real-time Metabolic Imaging, susținută de prof. Arnaud Comment.
Persoanele interesate să participe la acest eveniment sunt rugate să completeze formularul de înscriere aici, până cel mai târziu la ora 16:00, în ziua conferinței. Evenimentul va fi organizat online, în limba engleză.
Spitale și institute de cercetare din întreaga lume efectuează în prezent studii clinice și preclinice folosind o metodă dezvoltată în ultimii 20 ani: Imagistica de Rezonanță Magnetică (IRM) Hiperpolarizată pentru detecție metabolică non-invaziva in vivo. Acest tip de imagistică este o modalitate de diagnostic precoce pentru diferite tipuri de cancer și pentru urmărirea răspunsului la chimioterapie, radioterapie, imunoterapie sau abordări terapeutice combinate. Sensibilitatea îmbunătățită a rezonanței magnetice hiperpolarizate, cu factori de până la 10’000 față de IRM clasic, este datorată transferului polarizării de la compuși radicalari la molecule endogene, prin procedeul cunoscut ca Polarizare Dinamică Nucleară (Dynamic Nuclear Polarisation, DNP).
Prof. Arnaud Comment va prezenta cele mai recente rezultate preclinice și clinice, precum și metode care deschid noi oportunități pentru Imagistica de Rezonanță Magnetică prin hiperpolarizare.
Mai multe informații despre seria de conferințe ISDS-UB
Ajunse deja la cea de-a XIX-a susținere, conferințele ISDS au fost lansate la sfârșitul anului 2019, cu scopul de a stimula cercetările interdisciplinare și de a face cunoscute rezultatele acestora, atât comunității academice cât și publicului larg.
Interdisciplinary School of Doctoral Studies a fost înființată în anul 2018, cu scopul de a oferi tinerilor cercetători oportunitatea de a-și desfășura cercetarea într-un mediu de cercetare interdisciplinar. Studiul și cercetarea la ISDS-UB sunt organizate exclusiv în limbi de circulație internațională, în toate cele 19 domenii de doctorat în care Universitatea din București oferă studii doctorale, dar și în cadrul unor grupuri de cercetare și de pregătire interdisciplinară (IRTG-uri) în care profesorii, cercetătorii și doctoranzii din diferite domenii colaborează în vederea realizării unor cercetări orientate pe teme complexe.
În prezent, patru astfel de grupuri sunt funcționale:
- Mind, Language, and Cognition-Biology, care reunește profesori și doctoranzi din domeniile informatică, lingvistică, matematică, psihologie și filosofie;
- Complex Systems Disentanglement through Data Analysis, care reunește profesori și doctoranzi din domeniile geografie, matematică, fizică și sociologie.
- Natural Resources & Social-Ecological Systems, care reunește profesori și doctoranzi din domeniile geologie, geografie, istorie și științe politice.
- Higher Education Studies. Policies, institutions and people in the transition from modernity to a post-industrial world (HES), care reunește profesori și doctoranzi din domeniile științei educaționale, istorie, filosofie, științe politice și sociologie.
Următorul concurs de admitere la ISDS-UB va fi organizat în luna iulie 2023. Noutăți privind procesul de admitere, precum și informații privind evenimentele viitoare sunt disponibile pe site-ul Școlii Doctorale.