Joi, 10 iunie 2021, Comunitatea pentru Studiul Multidisciplinar al Timpului și Temporalității din cadrul Universității din București (Novelis – Community for the Multidisciplinary Study of Time and Temporality) organizează în format hibrid conferința Marcus și timpurile sale, susținută de prof. univ. dr. Liviu Dinu.
Evenimentul va avea loc în intervalul orar 16-18, atât față în față, la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Șoseaua Panduri, nr. 90, Amfiteatrul 103, sector 3, București), cât și online, pe platforma Microsoft Teams. Persoanele interesate să participe online se pot conecta accesând acest link. Întâlnirea va fi urmată de discuții libere.
Prezentarea constituie o reflecție inedită asupra reperelor ce au fundamentat tradiția de cercetare în domeniul lingvisticii computaționale și o rememorare într-o notă personală a figurii academicianului Solomon Marcus cu referire la relația pe care acesta a stabilit-o cu arta, științele, sportul, societatea și, nu în ultimul rând, cu timpul.
Liviu Dinu este profesor la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și specialist în procesarea limbajului natural. Este director al Centrului de Cercetări și Tehnologii ale Limbajului în cadrul căruia sunt realizate studii interdisciplinare axate pe aplicarea tehnicilor computaționale în cercetarea lingvistică. Profilul academic al profesorului Dinu poate fi accesat aici.
Mai multe informații despre prelegere și despre tema propusă sunt disponibile pe timeresearch.unibuc.ro.