CIVIS anunță deschiderea înscrierilor pentru programul cu tema “Technical innovations in basic and translational research: applications to immunology-oncology”.
Programul își propune să arate cum noile tehnologii transformă cele mai recente descoperiri în metode inovative pentru analiză și tratament în imuno-oncologie.
Programul se va desfășura în format hibrid pe parcursul anului universitar 2021-2022:
Componenta online se va desfășura până la finalul lunii noiembrie 2021 și va presupune participarea la cinci cursuri online și aplicația pentru componenta de mobilitate fizică, urmând ca în luna decembrie 2021 să aibă loc atât o evaluare pe baza cunoștințelor obținute în cadrul cursurilor online, cât și evaluarea aplicațiilor depuse în vederea efectuării mobilităților fizice.
În ceea ce privește componenta de mobilitate fizică, aceasta va presupune vizitarea unor platforme științifice, urmată de o examinare corespunzătoare și se va desfășura în perioada ianuarie-iunie 2022, urmând ca, în luna iulie 2022, participanții să finalizeze cursul și să primească certificarea aferentă acestuia.Programul se adresează masteranzilor și doctoranzilor CIVIS din domeniile științelor naturale și matematicii, medicinei și sănătății.
Detaliile complete cu privire la program și la procesul de selecție sunt disponibile pe pagina dedicată. Termenul-limită este 30 septembrie 2021.
Programul își propune să-i pregătească pe specialiștii și pe medicii viitorului pentru evoluțiile iminente ale celor mai recente paradigme din imuno-oncologie. Astfel, cursul va aborda toate aceste provocări dintr-o perspectivă mai degrabă tehnică prin intermediul unui curriculum pliat pe o formulă de mobilitate hibridă, în care predarea se axează pe aplicații tehnice în imuno-oncologia fundamentală, translațională și clinică.
În mod concret, studenții vor primi bazele teoretice tehnice necesare pentru a înțelege funcționarea acestor tehnologii inovative, precum și utilizarea lor în explorarea imunității anti-tumorale sub diverse aspecte care acoperă atât cercetarea fundamentală, cât și abordările clinice. Totodată, programul va aborda și acest veritabil punct de cotitură în analiza datelor cu ajutorul algoritmilor de învățare automată.
Detalii despre programul “Technical innovations in basic and translational research: applications to immunology-oncology” sunt disponibile și pe pagina CIVIS, aici.
Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică ce reunește nouă dintre cele mai importante universități din Europa: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université Libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University, Eberhard Karls Universität Tübingen și University of Glasgow, în calitate de partener asociat. CIVIS reunește o comunitate de aproximativ 450.000 de studenți și 65.000 de angajați, dintre care peste 30.000 sunt cadre universitare și cercetători.