fbpx

Direcţia Orientare Strategică, Evaluare, Monitorizare şi Politici Publice

Direcţia Orientare Strategică, Evaluare, Monitorizare şi Politici Publice are rolul de a iniția, implementa și monitoriza proiecte cu importanță strategică în cadrul Universității din București de a elabora documente de politici publice cu relevanță la nivel instituțional și național, de a elabora recomandări care să susțină politicile manageriale bazate pe evidențe. Activitățile Direcției sunt înscrise dimensiunii de guvernanță universitară și urmăresc să sprijine valorile și principiile statuate de Carta Universității din București ca fiind definitorii pentru identitatea instituțională. 

Proiectele dezvoltate și/sau coordonate de către Direcția de Orientare Strategică, Evaluare, Monitorizare și Politici Publice sunt menite să consolideze capacitatea instituțională a Universității din București și să creeze legături durabile între Universitate și parteneri din mediul socio-economic și cultural.

Toate aceste deziderate se subscriu misiunii Universității din București de a “[contribui] la modernizarea României, prin propunerea de politici publice, de propuneri legislative, prin crearea și îmbunătățirea practicilor instituționale, prin inovare tehnologică și prin comunicare publică națională și internațională” (Carta Universității din București, Art. 4 (c)).

PORTOFOLIUL ACTIVITĂȚILOR DESFĂȘURATE ÎN CADRUL DIRECȚIEI:
  1. Organizarea de dezbateri și ateliere de lucru în vederea promovării valorilor și principiilor educației incluzive de calitate în cadrul comunității academice a Universității
    • Campania de conștientizare ,,#AlCuiEVotulMeu?”
      1. Workshop-ul “Votul meu și Big Data”;
      2. Workshop-ul “Omul culturii, omul cetății”.

Descriere: Campania de promovare a participării la alegerile europarlamentare a avut un număr de aproximativ 500 de beneficiari direcți și indirecți (participanți la sesiunile de lucru, persoane intervievate, participanți la schimburile de idei din mediul online).

A fost susținută colaborarea cu asociațiile studențești din cadrul comunității academice UB, în special cu Asociația Studenților Universității din București.

  1. Coordonarea și implementarea proiectului FDI ,Platforma de cercetare-dezvoltare-inovare în educația STEM și carierele viitorului” din partea Universității din București
  • Organizarea Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele din partea UB.

Descriere: Consolidarea parteneriatelor cu institutele de cercetare de pe platforma Măgurele, printre care Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară ,,Horia Hulubei”, Institutul Național de Fizica Pământului, Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică, Extreme Light Infrastructure- Nuclear Physics, dar și cu Măgurele Science Park. 

Dezvoltarea unor parteneriate media cu EduPedu, Educație Privată, Școala 9, Hotnews și Radio România Cultural. 

Școala de vară a generat resurse educaționale complexe cu potențial transferabil, precum kituri educaționale dedicate dezvoltării competențelor științifice, gândirii critice și creative, utilizării tehnologiilor și resurselor științifice, dar și kituri pentru facilitarea sesiunilor de grup de consiliere și orientare în carierele viitorului. Aceste kituri sunt menite să democratizeze accesul elevilor la resurse educaționale de calitate, corelate cu evoluția noilor tehnologii, cu opțiunile de carieră și cu piața muncii din prezent.

  • Pilotarea reglementărilor Senatului UB privind recunoașterea și echivalarea competențelor studenților, dobândite prin activități de voluntariat, cu credite ECTS.
  • Organizarea Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru științe” din partea Universității din București.

Descriere: Evenimentul a avut peste 250 de beneficiari direcți (profesori de discipline STEM și profesori consilieri școlari).

A fost consolidate parteneriatul cu institutele de cercetare de pe platforma Măgurele, printre care Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară ,,Horia Hulubei”, Institutul Național de Fizica Pământului, Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică, Extreme Light Infrastructure- Nuclear Physics, cu Măgurele Science Park și cu CERN.

  • Organizarea Târgului de joburi și educație ,,Cu mic, cu mare… prin Univers” din partea Universității din București.

Descriere: Evenimentul a reunit peste 100 de elevi/ studenți, iar în cadrul acesteia a fost promovată ofeta educațională a UB.

  1. Contribuții la dezvoltarea și implementarea proiectului Alianței CIVIS în cadrul UB

CIVIS este o Universitate Civică Europeană, formată prin alianța a opt instituții europene de învățământ superior, care dispun de programe de cercetare avansată: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University și Eberhard Karls Universität Tübingen. CIVIS este o comunitate cu peste 384.000 studenți și 55.000 de angajați, dintre care 30.000 sunt cadre didactice și cercetători. Pentru mai multe detalii, accesați link. https://civis.eu/en

  1. Contribuții la dezvoltarea și implementarea proiectului Alianței CIVIS în cadrul UB

CIVIS este o Universitate Civică Europeană, formată prin alianța a opt instituții europene de învățământ superior, care dispun de programe de cercetare avansată: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University și Eberhard Karls Universität Tübingen. CIVIS este o comunitate cu peste 384.000 studenți și 55.000 de angajați, dintre care 30.000 sunt cadre didactice și cercetători. Pentru mai multe detalii, accesați link. https://civis.eu/en

  1. Elaborarea și implementarea proiectului CNFIS-FDI ” Educație incluzivă de calitate în cadrul comunității academice a Universității din București, cu accent pe incluziunea persoanelor cu dizabilități”

Implementarea și pilotarea unei platforme integrate de incluziune care să susțină corelarea ofertei educaționale și a infrastructurii Universității din București (UB) cu nevoile persoanelor cu dizabilități, a grupurilor vulnerabile și a categoriilor subreprezentate în cadrul comunității academice a UB.

  1. Coordonarea inițiativei ”Vocea experților UB- COVID 19”

Pentru mai multe detalii, accesați link https://unibuc.ro/category/vocea-expertilor-ub-covid-19/

  1. Coordonarea inițiativei ”UB for Women in Science”

Odată cu adoptarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Sustenabilă în 2015, țările membre ale Națiunilor Unite au convenit asupra nevoii de a ,,clădi infrastructuri reziliente, de a promova incluziunea și industrializarea sustenabilă și inovarea”. Remedierea dezechilibrului de reprezentare de gen în domeniile științei joacă un rol important în arhitectura planului de dezvoltare globală. Potrivit statisticilor UNESCO, doar 30% dintre cercetătorii din întreaga lume sunt femei. Un procent asemănător de absolvente de liceu optează anual pentru studii universitare în domeniul STEM.

UB for Women in Science, o nouă inițiativă a Universității din București, are menirea de a contribui la eliminarea barierelor invizibile de acces cu care se confruntă femeile din știință, să promoveze contribuțiile remarcabile ale femeilor din comunitatea noastră științifică și să celebreze succesul acestora în domeniul științific în care activează. Pentru mai multe detalii, accesați link https://unibuc.ro/category/ub-for-women-in-science/.

Structura organizatorică

Mirabela AMARANDEI
E-mail: mirabela.amarandei@unibuc.ro

Constantin BRÎNCUȘ
E-mail: constantin.brincus@unibuc.ro

Bianca MIHĂILĂ
E-mail: bianca.mihaila@unibuc.ro

Alexandra-Adelina STOICA
E-mail: alexandra-adelina.stoica@unibuc.ro

CONTACT

Director
Mirabela Amarandei
E-mail: mirabela.amarandei@unibuc.ro
Tel: 021 305 46 30

E-mail: politici.publice@unibuc.ro
Tel: 021 305 46 31

Adresă:
Șoseaua Panduri, nr. 90, etaj 3, camerele 306 și 403, sector 5, București, 050663

NOUTĂȚI

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services