Stațiunea Zoologică Sinaia

Integrată armonios în peisajul deosebit al munților Bucegi, în primele etape ale funcționării ei, Stațiunea Zoologică Sinaia a îndeplinit o funcție de centru de cercetare cu preocupări în domeniul cunoașterii biodiversității specifice, a florei și faunei României.

Din anul 1994 s-a propus regândirea acestei stațiuni ca loc de relaxare și de discuții pentru cercetare, îmbinând utilul cu plăcutul, oferind posibilitatea conceperii unei cercetări inter si transdisciplinare, oferind chiar și activităti sportive în cadrul Stațiunii.

Interesul susținut pentru renovarea și modernizarea stațiunii din ultimii ani a făcut posibilă crearea unor săli de conferință și laboratoare ce pot reprezenta un cadru ideal pentru: instruire în sistem de training de scurtă durată, workshop-uri, teambuilding, simpozioane, grupuri de lucru, practică științifică și didactică, școli de vară și de iarnă, întruniri cu caracter științific, cercetare științifică și ecologică, sesiuni de comunicări științifice.

Locația aleasă pentru această stațiune este una deosebită datorită poziționării sale geografice la 860 de metri altitudine, cartierul rezidențial Cumpătu  fiind o zonă exclusivă, amplasată pe versantul vestic al munților Baiului Gârbova, în estul binecunoscutei stațiuni turistice Sinaia. Apropierea de București (125 km) face posibil accesul rapid către stațiune cu ajutorul tuturor mijloacelor de transport în comun.

Activitățile din Stațiunea Zoologică Sinaia pot fi desfășurate în cele două corpuri de clădiri: Centrul de Conferințe și Clădirea Studenților.

Centrul de Conferințe este o clădire modernă, inaugurată în 2007 și cuprinde un amfiteatru de 50 locuri, computerizat, dotat cu sistem audio-video performant, videoproiector, microfon și o sală de conferințe, dar și o sală pentru servitul mesei, cu o bucătarie complet utilată, autorizată sanitar. În cadrul Centrului, există un stereomicroscop, cameră video și acces nelimitat la internet.

Centrul dispune, de asemenea, de 16 camere duble confort 1, dotate cu televizoare, copiatoare, figider și congelator, încălzirea realizându-se cu sistem de termoficare.

Clădirea studenţilor, anexată Staţiunii Zoologice Sinaia, pune la dispoziția studenților 9 camere de locuit, confort 3, dotate cu mobilier nou, grupuri sanitare moderne, televizoare, acces internet.

Activitatea de cercetare se poate desfășura în cele patru laboratoare dotate cu aparatura necesară pentru cercetările biologice, dar și în biblioteca ce dispune de un patrimoniu de aproximativ 3000 de volume, unele dintre ele cu o valoare deosebită.

Stațiunea Zoologică Sinaia a primit în 1938 o colecție impresionantă de păsări, păstrate până în prezent.

CONTACT

Str. Cumpătu, nr. 5, cod 106100, Sinaia, jud. Prahova, România

Telefon: +40745.865.151

Pentru rezervări sunaţi cu 2 luni înainte de eveniment.

GALERIE FOTO

NOUTĂȚI

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.