EDUROAM – Universitatea din București

Serviciul Eduroam

În cadrul Universității din București a fost implementat serviciul Eduroam – World Wide Education Roaming for Research & Education.

Beneficiile acestui serviciu sunt:

  • Eduroam oferă o singură soluție care acceptă toate cerințele de conectivitate mobilă ale unei instituții – susține utilizatorii locali conectați la rețeaua locală, vizitatorii care se conectează la rețeaua locală și utilizatorii locali care se conectează la alte rețele afiliate la organizația Eduroam (www.eduroam.org și la nivel local www.eduroam.ro);  
  • Eduroam elimină necesitatea de a furniza conturi temporare utilizatorilor vizitatori;
  • Accesul la serviciul eduroam se face fără suportul specialiștilor IT;
  • Sistemul de conectare este securizat, parolele sunt păstrate în permanență private și personalul vizitator poate fi alocat unui VLAN separat pentru a menține traficul izolat.

Conectarea în rețeaua Eduroam se face pe baza contului instituțional utilizat, care a fost generat de Direcția IT&C. Pentru rețeaua Eduroam datele de identificare pot fi de forma: prenume.nume@departament.unibuc.ro ; prenume.nume@facultate.unibuc.ro  prenume.nume@unibuc.ro.

Pentru facultățile care au propria suita Gsuite, accesul în Eduroam nu este asigurat.

Pentru configurarea serviciului Eduroam pe propriul dispozitiv, vă rugăm să accesați adresa www.unibuc.ro/eduroam și să parcurgeți pașii specifici. Menționăm că această operațiune de configurare este necesară doar pentru prima conectare la rețeaua Eduroam.

Accesul în Eduroam este asigurat de pe calculatoarele care au cel puțin sistemul de operare Windows 7 și de pe terminale mobile care au sistem de operare Android (versiuni superioare 5.1) sau iOS.

Vă invităm să accesați serviciul Eduroam și să ne transmiteți eventualele situații de nefuncționare, nesurprinse în testarea efectuată de către Direcția IT&C UB și neabordate în documentația existentă pe pagina dedicată serviciului Eduroam de pe site-ul UB.

Adresa de contact pentru serviciul Eduroam este: eduroam@unibuc.ro.

________________________________________

Rețeaua poate fi accesată cu:

  • calculatoare cu sistem de operare Windows 7 sau versiuni superioare
  • dispozitive mobile smart, cu sistem de operare Android 6.1 sau versiuni superioare (Samsung, Huawei, Sony, HTC, Alcatel)
  • dispozitive mobile smart, cu sistem de operare iOS (iPhone)

Notă: Nu se pot conecta la Eduroam dispozitive mobile AllView, Lenovo, Microsoft.

 Windows 7

 Windows 10

Android

iOS