Studenții, masteranzii și doctoranzii Universității din București pot obține o finanțare de circa 60.000 de euro (287.000 lei) pentru a–și deschide o afacere, în cadrul proiectului INNOTECH STUDENT „UBTECH 2020! – Program inovativ de antreprenoriat pentru afaceri de succes”, proiect implementat de UB.
Programul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014–2020, se adresează studenților cu inițiativă antreprenorială. Pentru a se înscrie în proiect, sunt eligibili studenții tuturor facultăților Universității din București, atât din ciclurile licență, cât și masterat și doctorat, cu excepția anului I licență.
Primul pas către o afacere de succes constă în completarea formularul de înscriere în program. Următoarele etape din cadrul proiectului INNOTECH STUDENT „UBTECH 2020 – Program inovativ de antreprenoriat pentru afaceri de succes” pot fi consultate aici.
„Ești student și vrei să îți deschizi o afacere? Proiectul UBTECH îți oferă toate resursele de care ai nevoie! (…) Universitatea din București deschide porțile studenților doritori să își înființeze o afacere printr-un proiect INNOTECH”, este mesajul adresat potențialilor participanți.
Finanțare și program de pregătire antreprenorială
Prin intermediul proiectului, studenții dornici de a-și deschide o afacere vor beneficia atât de sprijin financiar în valoare de 287.000 lei / start-up, cât și de formare autorizată în dezvoltarea de competențe antreprenoriale, luând totodată parte și de un program intensiv de pregătire antreprenorială care va consta în sesiuni de mentorat, consultanță, stagii de practică și întreprinderi simulate.
Scopul proiectului „UBTECH 2020 – Program inovativ de antreprenoriat pentru afaceri de succes” este consolidarea gradului de ocupare al absolvenților de învățământ superior în domenii de activitate identificate ca fiind de viitor în vederea dezvoltării unei economii competitive bazată pe cunoaștere și reducerea perioadei de timp de la absolvirea studiilor superioare până la ocuparea pe piața muncii a absolvenților. Totodată, programul vizează creșterea ratei de ocupare a studenților, prin derularea unui program integrat de antreprenoriat; finanțare pentru cele mai bune idei de afaceri; înființarea unui Centru Inovativ de Antreprenoriat (C.I.A.), care are ca scop susținerea și promovarea tuturor întreprinderilor înființate și finanțate în cadrul proiectului.
Mai multe detalii despre proiect pot fi consultate aici.