Eveniment despre societățile preistorice și stadiul actual al arheologiei în cadrul Sezonului România-Franța 2019, la ICUB

Eveniment despre societățile preistorice și stadiul actual al arheologiei în cadrul Sezonului România-Franța 2019, la ICUB

21 iunie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 24-27 iunie 2019, platforma ArchaeoScience#RO din cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București, împreună cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române și Museum National d’Histoire Naturelle (CNRS – UMR 7209), Paris, organizează colocviul internațional Les sociétés préhistoriques dans l’espace carpato-danubien: environnements, systèmes techniques, interactions / The Prehistoric societies in the Carpato-Danubian area: environments, technical systems, interactions.

Evenimentul, care are loc în cadrul Sezonului România-Franța 2019, sub egida Ambasadei Franței, Institutului Francez din România, Institutului Cultural Român și a Ministerului Afacerilor Externe din România, se desfășoară la Facultatea de Biologie a UB.

La acest colocviu prezintă comunicări peste 50 de specialiști din Franța, Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Slovacia, Bulgaria și România, iar temele abordate cuprind subiecte precum Interacțiunea om-mediu în preistorie, Strategii de subzistență la comunitățile preistorice (agricultură, pescuit, vânătoare, creșterea animalelor), Parametrii de achiziție și selecție ai materiilor prime folosite  de comunitățile preistorice, Transformări tehnologice (caracterizarea debitajului și a diverselor procedee tehnologice, identificarea lanțurilor operatorii de transformare) și economice (obiecte finite și productivitatea debitajului) sau Compoziția echipamentului din materii dure animale (IMDA) și destinația funcțională a acestuia.

Acest eveniment reprezintă o oportunitate de realizare a bilanțului celor 20 de ani de colaborare arheologică între România și Franța, dar și de a prezenta rezultatele programelor actuale și de a trasa viitoarele direcții de cercetare din domeniu. Temele abordate vor acoperii domeniul bioarheologiei, cu accent deosebit pe problematici legate de zooarheologie și arheobotanică, dar și industria materiilor dure animale sau studiile de paleogenetică.

Programul complet al evenimentului poate fi accesat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.