Facultatea de Chimie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018

Facultatea de Chimie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018

04 octombrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 28-29 septembrie 2018, Facultatea de Chimie a Universității din București a participat, pentru al treilea an consecutiv, la Noaptea Cercetătorilor Europeni. Facultatea de Chimie a pregătit pentru standul său din Piața Universității o selecție de activități atrăgătoare și provocatoare menite să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător chimist și cât de interesantă poate fi munca de cercetare în domeniul chimiei.
În cadrul evenimentului, studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Chimie au efectuat, în fața vizitatorilor pasionați de științe, experimente demonstrative atractive și au oferit răspunsuri la o multitudine de întrebări despre chimie. Copiii de toate vârstele au participat la concursuri de cunoștințe generale în domeniu și au fost recompensați cu numeroase cadouri: creioane, insigne și pixuri cu însemne chimice, jocuri, piese de sticlărie, tabele periodice, semne de carte, baloane cu aer sau „baloane care se umflă singure”, umplute cu zăpadă carbonică, și dulciuri.
Partenerii evenimentului au fost cele patru departamente ale Facultății de Chimie, Asociația Studenților Chimiști a Universității din București (ASC-UB), Societatea Regală de Chimie din Marea Britanie, Laboratorium Life Sciences și SC GKO CRYOSONICS SRL.
Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare HORIZON 2020, Acțiunile Marie Sklodowska-Curie. Acest proiect a fost inițiat în 2005 și se organizează simultan în toate țările membre și afiliate Uniunii Europene. Activitățile se adresează publicului larg, cu un accent deosebit pe elevi și studenți. Astfel, Noaptea Cercetătorilor Europeni își propune să aducă cercetătorii mai aproape de publicul larg, să sporească gradul de conștientizare a activităților de cercetare și inovare, în vederea sprijinirii recunoașterii publice a cercetătorilor, creând o înțelegere a impactului muncii cercetătorilor asupra vieții cotidiene a cetățeanului. De asemenea, evenimentul își propune atragerea tinerilor înspre carierele de cercetare științifică.
Foto credit: Traian Păsătoiu

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.