ADMITERE 2024 SEPTEMBRIE
PLATFORMA ADMITERE ETNICI ROMÂNI
https://admitere-rp.unibuc.ro/
Rezultate admitere Români de Pretutindeni – sesiunea septembrie 2024 – după contestații
– Licență (AICI).
Rezultate finale admitere Români de Pretutindeni – sesiunea iulie 2024
- Anul Pregătitor de Limbă Română: https://drive.google.com/file/d/1xrvcoFCMWKNDJcAvCbEFgMABqUS15UeV/view?usp=drivesdk
- Licență
Rezultate Candidați declarați Admiși: https://bit.ly/finaladmisiLICENTA
Rezultate Candidați declarați Respinși: https://bit.ly/finalrespinsiLICENTA
- Extensiile Facultății de Teologie Ortodoxă
Licență extensie Roma: https://bit.ly/finalextensieROMA
Master extensie Roma: https://bit.ly/finalmasterROMA
Master extensie Chișinău: https://bit.ly/masterCHISINAU24
- Anul Pregătitor de Limbă Română: https://drive.google.
com/file/d/ 11q1XRtFetbEPvvxBTxEUY1- ugayeuLXt/view?usp=drive_link - Licență: https://drive.google.
com/file/d/1eHmRqIysczTuOHXc_ I6prQpgm6V4jGGh/view?usp= drive_link - Licență Extensia Facultății de Teologie Ortodoxă de la Roma: https://drive.google.
com/file/d/ 1Jy1BCPkAJFarsHnKUpd7H3DcYrsIC mWv/view?usp=drive_link
Rezultate preliminarii după Contestații (în ordinea numărului de Dosar): https://drive.google.
Rezultate Preliminarii Admitere Români de Pretutindeni
- Anul Pregătitor de Limbă Română: https://bit.ly/anpregatitorROM
- Licență:
Rezultate Candidați declarați Admiși: https://bit.ly/admisiLICENTA24
Rezultate Candidați declarați În așteptare: https://bit.ly/asteptareLICENTA24
Rezultate Candidați declarați Respinși: https://bit.ly/respinsiLICENTA24
- Extensiile Facultății de Teologie Ortodoxă:
Licență extensie Roma: https://bit.ly/licentaROMA24
Master extensie Roma: https://bit.ly/masterROMA24
Master extensie Chișinău: https://bit.ly/masterCHISINAU24
Pentru a confirma locul pentru care au fost declarați admiși candidații sunt rugați să acceseze următorul link și să completeze Anexa 5 și Anexa 4. Confirmarea trebuie trimisă exclusiv pe platforma dedicată până la data de 24.07.2027, ora 20:00 (ora București), disponibilă la adresa: https://forms.gle/qvQT4WqzVvucProg9
Pentru contestații, candidații pot accesa următorul link. Cererea de contestație trebuie trimisă exclusiv pe platforma dedicată, disponibilă la adresa: https://forms.gle/g9yUQ6D9zXm5PQS48, până la data de 24.07.2024, ora 20:00 (ora București).
***
Dragi candidați români de pretutindeni,
Înainte de a începe procesul de admitere, vă rugăm să verificați dacă îndepliniți cerințele obligatorii:
- Ce înseamnă “români de pretutindeni“?
Conform Legii nr. 299/2007, românii de pretutindeni reprezintă:
- persoanele care își asumă liber identitatea culturală românească;
- persoanele de origine română și cele care aparțin trăsăturilor lingvistice și culturale românești, care trăiesc în afara granițelor României, indiferent de etnonimul utilizat (armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuțovlahi, daco-români, fărșeroți, herțeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, macedo-români, maramureșeni, megleniți, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi, vlasi, volohi, macedo-armânji) precum și toate celelalte forme lexicale semantic legate de cele menționate anterior;
- emigranții români, indiferent dacă au păstrat sau nu cetățenia română, precum și descendenții acestora, precum și cetățenii români cu domiciliu sau reședința permanentă în străinătate.
! Rețineți că dacă dețineți cetățenia română și locuiți în România, trebuie să urmați procesul de admitere direct la facultatea aleasă, ca cetățean român.
2. Ați găsit oferta academică dorită?
Puteți găsi informații despre locurile disponibile și cerințele specifice pentru studiile de licență, master, doctorat.
! Pentru studiile de master, candidații vor urma procesul de admitere direct la facultatea dorită.
Rețineți că, pentru a aplica ca român etnic, este obligatoriu, înainte de a aplica pentru licență sau master, să urmați Anul pregătitor de Limba Română (vă rugăm să urmați pașii de admitere găsiți AICI) dacă NU puteți atesta nivelul de limba română prin prezentarea unui certificat care atestă cunoștințele de limba română cu nivelul minim cerut de fiecare facultate sau un certificat care dovedește că candidatul a avut cel puțin 4 ani consecutivi de studii în limba română.
3. Aveți diplomă de bacalaureat recunoscută de Ministerul Educației din România?
AICI puteți verifica lista diplomelor de bacalaureat recunoscute.
Persoanele care dețin dublă cetățenie, dintre care una este cetățenia română, și care au și domiciliul în România, vor urma procedura de admitere dedicată cetățenilor români (admiterea este organizată direct de facultățile UB; vă rugăm să consultați site-ul facultății dorite AICI).
Înainte de a începe procesul de admitere pe platformă, pentru a avea un dosar de admitere valid, asigurați-vă că aveți TOATE documentele enumerate aici:
- Formularul de înscriere (atașat AICI);
- Declarația de autenticitate;
- Consimțământul pentru prelucrarea datelor personale;
- Diploma de bacalaureat – autentificată (puteți găsi mai multe informații despre autentificarea documentelor de studiu AICI), apoi tradusă în română, engleză sau franceză de un traducător autorizat și legalizată la un notar public;
- Foaia matricolă de liceu – originalul documentului și originalul traducerii în română, engleză sau franceză de către un traducător autorizat și legalizat la un notar public, dacă originalul nu este emis în una dintre aceste limbi;
- Declarația de liberă asumare a identității culturale românești (nu este necesară pentru cetățenii din Republica Moldova)
- Certificatul de naștere – copie fotocopie și originalul documentului tradus în română, engleză sau franceză de către un traducător autorizat și legalizat la un notar public;
- Certificat de căsătorie (dacă este cazul) – fotocopie și originalul documentului tradus în română, engleză sau franceză de către un traducător autorizat și legalizat la un notar public;
- Pașaport internațional;
- Carte de identitate sau orice alt document oficial care atestă domiciliul permanent (adresa completă);
- Certificat medical – originalul documentului și originalul traducerii într-o limbă vorbită internațional de un traducător autorizat și legalizate la un notar public, atestând starea de sănătate actuală a solicitantului și eventualele afecțiuni cronice anterioare;
- Pentru programele de studiu predate în limba română, candidații trebuie să prezinte Diploma de An Pregătitor de Limba Română sau un certificat care atestă cunoștințele sale de română cu nivelul minim cerut de fiecare facultate (vă rugăm să consultați criteriile de admitere specifice) sau să prezinte certificate care dovedesc că candidatul a avut cel puțin 4 ani consecutivi de studii în limba Română;
! Cursurile Duolingo NU sunt acceptate ca certificat lingvistic.
Dacă cererea candidatului este realizată de un reprezentant, este necesară și Procură – tradusă de un traducător autorizat și legalizată la un notar public în limba engleză, franceză sau română (NOTĂ: Procura trebuie să specifice clar acțiunile pe care persoana reprezentată le poate întreprinde în numele candidatului (prezentarea documentelor sale, primirea scrisorii de acceptare, plata taxelor, returnarea banilor în cazul în care candidatul decide să nu se mai înscrie sau nu primește viza de student).
Omiterea pe platforma de admitere a oricărui dintre documentele menționate mai sus va invalida dosarul depus!
Acum puteți continua procesul de admitere (pentru fiecare pas faceți clic pe titlu):
- Accesați platforma de admitere pentru a trimite documentele solicitate.
- Pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă (Extensia Roma și Chișinău) admiterea va avea loc pe Google Forms: LICENȚĂ și MASTER.
Toate documentele trimise prin platformă trebuie scanate în format .PDF și redenumite conform următorului model:
Tipul documentului. Prenumele
exemplu: Diploma de liceu.[prenumele dumneavoastră]
- Odată ce ați trimis cu succes documentația, trebuie să așteptați eliberarea scrisorii de acceptare de către Ministerul Educației.
Rețineți că procesul poate dura minimum 30 de zile lucrătoare. Odată ce Ministerul Educației va emite scrisoarea, veți primi un e-mail de confirmare din partea Universității din București.
a. Candidații admiși vor fi anunțați despre starea admiterii lor prin intermediul platformei de admitere.
b. Lista candidaților admiși va fi publicată în această secțiune a site-ului.
Neprezentarea declarației va duce automat la descalificare și pierderea poziției, care va fi ocupată de candidatul situat pe poziția următoare.
d. Doar candidații care au fost admiși și au confirmat locul vor primi scrisoarea de acceptare; pentru studenții cetățeni ai țărilor care au nevoie de viză de studiu, scrisoarea de acceptare este obligatorie pentru a începe procesul.
e. Biroul pentru Cooperare Internațională și Studenți Străini va emite un certificat care atestă promovarea examenului de admitere, necesar pentru completarea dosarului pentru obținerea vizei de studiu doar pentru candidații admiși, care au confirmat locul.
Trebuie să aplicați pentru viza de studiu la Ambasada României din țara dvs. sau la cea mai apropiată misiune diplomatică românească.
Documente obligatorii pentru acest pas:
- Scrisoarea de acceptare;
- Certificatul de promovare a procesului de admitere (dosar/examen sau interviu) de la Universitatea din București;
După obținerea Scrisorii de Acceptare și a vizei de studiu emise de Ambasada României, vă puteți prezenta la Biroul pentru Cooperare Internațională și Studenți Străini (Șoseaua Panduri, nr. 90, etajul 4, camera 404, București, România) pentru înmatriculare.
! Înmatricularea este posibilă doar prin prezența fizică a candidatului.
Asigurați-vă că veniți la programarea pentru înscriere cu:
a. Scrisoarea de acceptare (originală);
b. Dovada plății (originală) DOAR pentru studenții plătitori;
c. Rețineți că comisioanele bancare NU sunt incluse în taxa de școlarizare specificată în scrisoarea de acceptare emisă de Ministerul Educației.
d. Pașaport cu viză de student;
e. 4 fotografii 3/4 cm;
- Originalele tuturor documentelor trimise pe platforma de admitere așa cum sunt enumerate la PASUL 1:
- Formularul de aplicare;
- Declarația de autenticitate;
- Consimțământul pentru prelucrarea datelor personale;
- Diploma de bacalaureat – autentificată, apoi tradusă în română, engleză sau franceză de un traducător autorizat și legalizată la un notar public;
Pentru diplomele emise în țările care au semnat Convenția de la Haga: alături de originalul documentului, este solicitat Apostila de la Haga și apoi tradusă în română, engleză sau franceză de către un traducător autorizat și legalizată la un notar public.
Pentru diplomele emise în țările care NU fac parte din Convenția de la Haga: documentele trebuie autentificate de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației și Ambasada României în țara de origine) în limba originală și apoi traduse în română, engleză sau franceză de către un traducător autorizat și legalizate la un notar public (supralegalizare).
Dacă documentul original este emis în una dintre aceste limbi, traducerea NU mai este necesară, dar legalizarea este OBLIGATORIE.
- Foile matricole pentru diploma de bacalaureat – originalul documentului și originalul traducerii în română, engleză sau franceză de un traducător autorizat și legalizat la un notar public, dacă originalul nu este emis în una dintre aceste limbi;
- Certificat de naștere – fotocopie și originalul documentului tradus în română, engleză sau franceză de un traducător autorizat și legalizat la un notar public;
- Certificat de căsătorie (dacă este cazul) – fotocopie și originalul documentului tradus în română, engleză sau franceză de un traducător autorizat și legalizat la un notar public;
- Pașaport internațional;
- Carte de identitate sau orice alt document oficial care atestă domiciliul permanent (adresa completă);
- Declarația de liberă asumare a identității culturale românești
- Certificat medical – originalul documentului și originalul traducerii într-o limbă vorbită pe scară largă la nivel internațional de un traducător autorizat și legalizat la un notar public, care atestă situația de sănătate actuală a solicitantului și eventualele antecedente referitoare la afecțiuni cronice;
- Diploma de An Pregătitor de Limba Română sau un certificat care atestă cunoștințele de limba română cu nivelul minim cerut de fiecare facultate (vă rugăm să consultați criteriile de admitere specifice) sau să prezinte certificate care dovedesc că candidatul a avut cel puțin 4 ani consecutivi de studii în limba română;
! Vă rugăm să rețineți că înscrierea va avea loc DOAR dacă depuneți la birou originalele pentru toate documentele începând cu Septembrie 2024.
Documente
CONTACT
Tel: +4021-305.46.42 (int. 4642)
+4021-305.46.41 (int. 4641)
E-mail: contact@externe.unibuc.ro
Programul cu publicul:
Luni-joi: 13:00 – 15:00
Adresă:
Șoseaua Panduri, nr. 90, etaj 4, camera 404, Sector 5, 050663, Bucureşti