Selecție pentru mobilități de studii Erasmus+ CIVIS
pentru anul academic 2023 – 2024
Rezultate FINALE mobilități Erasmus+ CIVIS 2023-2024
În ședința Biroului Executiv al Consiliului de Administrație al Universității din București din data de 20.03.2023, s-a aprobat lansarea selecției centralizate pentru mobilități de studii Erasmus+ în cadrul universităților partenere în cadrul Alianței CIVIS pentru anul academic 2023-2024, pentru un număr de 250 de mobilități pe întreaga universitate.
Selecția centralizată pentru mobilități de studii Erasmus+ în cadrul universităților partenere CIVIS are loc la nivelul Direcției Relații Internaționale (Biroul Erasmus+), pentru un număr 250 de mobilități ERASMUS+ CIVIS, prin transmiterea documentelor on-line în formularul disponibil AICI (https://forms.gle/fPND78nD5eC7o5URA) până la data de 10 mai 2023, ora 13:00 (ora României).
Mobilitățile de studii Erasmus+ CIVIS vor fi finanțate pentru o perioada de minim 3 luni (90 zile) și maxim un semestru pe durata anului academic 2023-2024 (grant 600 euro/lună).
Precizăm că finanțarea Erasmus+ se poate acorda doar în cazul mobilităților fizice în țara gazdă.
Mobilitățile de studii Erasmus+ CIVIS se pot efectua în cadrul a 9 universități partenere în cadrul Alianței CIVIS, conform locurilor alocate de acestea pentru Universitatea din București:
- AMU (Aix Marseille Universite) – numar locuri si conditii 2023-2024
- NKUA (National and Kapodistrian University of Athens) – numar locuri si conditii 2023-2024
- PLUS (Paris Lodron Universität Salzburg) – numar locuri si conditii 2023-2024
- SU (Stockholm University) – numar locuri si conditii 2023-2024
- SUR (Sapienza Universita di Roma) – numar locuri si conditii 2023-2024
- TU (Tubingen Universitat) – numar locuri si conditii 2023-2024
- UAM (Universidad Autonoma de Madrid) – numar locuri si conditii 2023-2024
- ULB (Universite Libre de Bruxelles) – numar locuri si conditii 2023-2024
- UoG (University of Glasgow) – numar locuri si conditii 2023-2024
Criterii de eligibilitate și selecție ale Universității din București pentru mobilități Erasmus+ CIVIS:
- Calitate de student/masterand/doctorand al UB (cursuri zi) la momentul selecției și pe durata mobilității Erasmus+;
- să aibă rezultate academice remarcabile,
- să facă dovada cunoaşterii unei limbi străine (certificat/diplomă/atestat, nivel minim B2);
- să prezinte o scrisoare de intenţie/motivaţie pentru efectuarea mobilității în cadrul universității CIVIS (care că cuprindă scopul, motivele, obiectivele vizate pentru mobilitate, scrisoare redactată într-o limbă străină de circulație internațională),
- să prezinte un Plan al programului de studii în instituția gazdă CIVIS, prin completarea documentului „CIVIS Study Programme 2023-2024”, document care trebuie completat într-o limbă străină de circulație internațională. Pentru completarea planului de studii, candidații trebuie să acceseze pagina de internet a universității gazdă și a programului de studii ales, prin link-urile din tabelele Excel care conțin numărul de locuri și condiții specifice ale universității partenere CIVIS. Planul de studii trebuie să conțină lista disciplinelor/cursurilor care vor fi urmate în cadrul programului de studii ales la universitatea gazdă, totalizând 30 de credite (ECTS). Modelul de document „CIVIS Study Programme 2023-2024” necesar a fi completat este disponibil aici;
- să prezinte un Curriculum Vitae, în format EUROPASS (într-o limbă străină de circulație internațională);
- să prezinte cel puțin o recomandare, justificată din punct de vedere academic, pentru efectuarea mobilității în cadrul universității CIVIS. Recomandarea trebuie să fie semnată din partea unui cadru didactic universitar, din facultatea respectivă sau din cadrul facultății/universității unde candidatul a finalizat studiile universitare anterioare (în cazul studenților aflați în anul 1 de studiu licență/master). Recomandarea poate fi redactată în limba română.
Candidații trebuie să întrunească atât criteriile de selecție din cadrul universităților partenere CIVIS, cât și criteriile academice indicate de acestea (liste disponibile aici)
De asemenea, numărul de locuri alocat (pe domenii de studii, pe cicluri de studii și facultăți/școli), precizat în fișele universităților partenere CIVIS, este numărul maxim de mobilități posibile pentru studenți ai Universității din București, pentru respectivele facultăți/domenii/niveluri de studii.
Selecția candidaturilor se va efectua la nivel central, de către Comisia Centrală de Selecție Erasmus+ CIVIS, compusă din:
- Președinte comisie de selecție: Conf. Dr. Sorin Costreie, Prorector Rețele Universitare și Relații Publice,
- Membrii comisiei de selecție:
- Alina Cristovici, Director Relații Internaționale și Coordonator Instituțional Erasmus.
- Raluca Amza, responsabil Erasmus+ și Coordonator Instituțional CIVIS.
Comisia Centrală de Contestații pentru Selecția Erasmus+ CIVIS este compusă din:
- Președinte comisie de contestații: Conf. dr. Mugur Zlotea, Prorector Internaționalizare,
- Membrii comisiei de contestații:
- Anca Stoica, responsabil Erasmus+.
- Beatrice Crăciun, responsabil Erasmus+.
Punctajul pentru selecție este realizat prin media aritmetică a punctajului acordat pentru criteriile:
- Media școlară: punctaj între 1 şi 10 (10 = maxim), conform mediei școlare a anului academic anterior, inclusiv a semestrului 1 din 2022-2023,
- Motivația efectuării mobilității Erasmus într-o universitate CIVIS (scrisoare de motivație/intenție): punctaj între 1 şi 10 (10 = maxim),
- Plan al programului de studii în instituția gazdă CIVIS: punctaj între 1 şi 10 (10 = maxim),
- Recomandare pentru efectuarea mobilității Erasmus, din partea unui cadru didactic universitar: punctaj între 1 şi 10 (10 = maxim).
Pentru fiecare criteriu de selecție punctajul trebuie să fie de minim 5 puncte pentru a fi validat.
Rezultele selecției se vor afișa după data de 15 mai 2023.
După finalizarea selecției, listele cu candidații declarați admiși vor fi transmise universităților gazdă CIVIS, în vederea validării finale. În cazul acceptării lor, candidații devin beneficiari Erasmus și vor primi din partea Biroului Erasmus+ al UB îndrumări pentru a realiza formalitățile de pregătire și derulare a mobilității pentru anul academic 2023-2024.
Precizări privind efectuarea mobilității Erasmus+:
- Candidații declarați rezervă la această selecție pot deveni titulari de grant Erasmus+ în cazul în care există fonduri disponibile sau în cazul în care un student declarat titular renunță la mobilitate pentru respectiva destinație a candidatului declarat rezervă.
- Studenții aflați în ani terminali în momentul selecției (licență anul 3 sau 4 și master anul 2) vor putea beneficia de mobilități Erasmus+ derulate numai în semestrul al doilea 2023-2024 (condiționant de admiterea la master/doctorat).
Precizări privind finanțarea ERASMUS+:
- Se acordă pentru minim 3 luni de mobilitate în format fizic, minim 90 de zile de la ziua înregistrării la universitatea gazdă și până la data de finalizare a examenelor (conform datelor confirmate de universitatea gazdă) și maxim finalul semestrului din universitatea gazdă 2023-2024.
- Se poate acorda doar în cazul mobilităților fizice în țara gazdă (cu deplasare în țara gazdă).
- În cazul în care instituția gazdă oferă cursurile în format online, prezența fizică în țara gazdă pe toată durata mobilității este o condiție obligatorie de finanțare și de recunoaștere oficială a mobilității Erasmus.
- Grantul Erasmus nu este destinat acoperii tuturor cheltuielilor din străinătate, este numai un sprijin financiar în vederea efectuării mobilității fizice, care va fi integral recunoscută la întoarcere, cu condiția prezentării documentelor necesare validării.
- Un student poate beneficia de grant ERASMUS+ pe durata fiecărui ciclu de studii (până la maxim 12 de luni de stagiu/ciclu de studii).
Mai multe informații despre universitățile partenere CIVIS sunt disponibile aici și aici.
***************************************************************************************
Selecții la nivelul fiecărei facultăți pentru mobilități de studii Erasmus+ în
cadrul universităților partenere ale UB (în afara Alianței CIVIS)
În ședința Biroului Executiv al Consiliului de Administrație al Universității din București din data de 20.03.2023, s-a aprobat lansarea selecțiilor pentru mobilități de studii Erasmus+ pentru anul academic 2023-2024, selecții organizate la nivelul fiecărei facultăți pentru un număr total de 400 de mobilități de studii Erasmus+ în cadrul universităților partenere ale UB (în afara CIVIS).
Selecția pentru mobilități de studii ERASMUS+ în cadrul universităților partenere (în afara Alianței CIVIS) pentru anul academic 2023 – 2024 are loc în fiecare facultate a UB, în perioada martie – aprilie 2023, în funcție de datele stabilite de aceasta, pentru un număr total de 400 de mobilități.
Mai multe informații despre procesul de selecție puteți solicita profesorului responsabil ERASMUS din facultatea dv. Lista destinațiilor disponibile și locurile finanțate alocate fiecărei facultăți se află AICI.
Criterii generale de selecție Erasmus+ (criterii minimale la care facultatea poate adăuga criterii proprii):
- Calitate de student/masterand/doctorand al UB (cursuri zi) la momentul selecției și pe durata mobilității Erasmus+,
- promovarea unui test de limbă străină / să aibă cunostințe lingvistice într-o limbă străină;
- prezintarea unei scrisoare de intenție / de motivație într-o limbă străină;
- prezintarea unui Plan al programului de studiu pentru fiecare destinație pentru care optează candidatul;
- prezintarea unui Curriculum Vitae (obligatoriu în format Europass) într-o limbă străină.
Precizări privind efectuarea mobilității:
- Candidații declarați rezervă la această selecție pot deveni titulari de grant Erasmus+ în cazul în care există fonduri disponibile sau în cazul în care un student declarat titular renunță la mobilitate pentru respectiva destinație a candidatului declarat rezervă.
- Studenții aflați în ani terminali în momentul selecției (licență anul 3 sau 4 și master anul 2) vor putea beneficia de mobilități Erasmus+ derulate numai în semestrul al doilea 2023-2024 (condiționant de admiterea la master/doctorat).
Precizări privind finanțarea ERASMUS+:
- Se acordă pentru minim 3 luni de stagiu în format fizic, minim 90 de zile de la ziua înregistrării la universitatea gazdă și până la data de finalizare a examenelor (conform datelor confirmate de universitatea gazdă) și maxim finalul semestrului din universitaea gazdă 2023-2024.
- Se poate acorda doar în cazul mobilităților fizice în țara gazdă (cu deplasare în țara gazdă).
- În cazul în care instituția gazdă oferă cursurile în format online, prezența fizică în țara gazdă pe toată durata mobilității este o condiție obligatorie de finanțare și de recunoaștere oficială a mobilității Erasmus.
- Grantul Erasmus nu este destinat acoperii tuturor cheltuielilor din străinătate, este numai un sprijin financiar în vederea efectuării mobilității fizice, care va fi integral recunoscută la întoarcere, cu condiția prezentării documentelor necesare validării.
- Un student poate beneficia de grant ERASMUS+ pe durata fiecărui ciclu de studii (până la maxim 12 de luni de stagiu/ciclu de studii).
Nivelul grantului ERASMUS+ lunar*, stabilit la nivel național pentru a.a. 2023-2024 este:
Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Grecia, Germania, Finlanda, Franţa, Italia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia | 600 €/lună |
Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Turcia | 540 €/lună |
*luna este calculată la 30 de zile
Număr de locuri alocate facultăților UB pentru mobilități de studii Erasmus 2023-2024 (în afara CIVIS)
Facultatea UB | Nr. locuri finanțate / nr. studenți bursieri Erasmus+ 2023-2024 (mobilități non-CIVIS) |
Administrație și Afaceri | 30 |
Biologie | 8 |
CEREFREA | 2 |
Chimie | 12 |
Drept | 26 |
Filosofie – UNESCO | 2 |
Filosofie | 16 |
Fizică | 12 |
Geografie | 24 |
Geologie și Geofizică | 8 |
Istorie | 16 |
Jurnalism și Științele Comunicării | 18 |
Limbi şi Literaturi Străine | 100 |
Litere | 14 |
Litere – CESI | 2 |
Matematică și Informatică | 14 |
Psihologie și Științele Educației | 22 |
Sociologie și Asistență Socială | 22 |
Ştiinţe Politice | 40 |
Teologie Baptistă | 2 |
Teologie Ortodoxă | 10 |
Nr. total bursieri Erasmus+ 2023-2024 | 400 |
ARHIVĂ
Facultatea UB | Nr. mobilități studenți alocate pentru 2019-2020 |
Administrație și Afaceri | 20 |
Biologie | 3 |
Chimie | 4 |
Drept | 10 |
Filosofie | 13 |
Filosofie – UNESCO | 1 |
Fizică | 2 |
Geografie | 14 |
Geologie și Geofizică | 3 |
Istorie | 17 |
Jurnalism și Științele Comunicării | 10 |
Jurnalism și Științele Comunicării (parteneriat cu Universite Lumiere Lyon 2) |
5 |
Limbi și Literaturi Străine | 87 |
Litere | 13 |
Litere-CESI | 3 |
Matematică și Informatică | 3 |
Psihologie și Științele Educației | 14 |
Psihologie și Științele Educației (stagii de studiu+practică) – parteneriat cu Via University College) | 7 |
Sociologie și Asistență Socială | 16 |
Științe Politice | 38 |
Teologie Ortodoxă | 13 |
Teologie Baptistă | 1 |
CEREFREA | 4 |
Total mobilități de studiu Erasmus 2019-2020 | 301 |
- ADMINISTRATIE SI AFACERI
- BIOLOGIE
- CHIMIE
- CEREFREA
- DREPT
- FILOSOFIE
- FILOSOFIE – UNESCO
- FIZICA
- GEOGRAFIE
- GEOLOGIE ȘI GEOFIZICĂ
- ISTORIE
- JURNALISM SI STIINTELE COMUNICARII
- LIMBI SI LITERATURI STRAINE
- LITERE – CESI
- LITERE
- MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ
- PSIHOLOGIE ȘI ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI
- SOCIOLOGIE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ
- ȘTIINȚE POLITICE
- TEOLOGIE BAPTISTĂ
- TEOLOGIE ORTODOXĂ
NOUTĂȚI
