Ca urmare a ocupării numărului de locuri alocate anului pregătitor de limba română pentru anul universitar 2023-2024, regretăm să vă informăm că procesul de depunere a candidaturilor s-a încheiat în data de 18.05.2023.
Candidații ale căror dosare au fost validate vor fi contactați de un membru al Direcției Relații Internaționale imediat ce vom primi răspunsul din partea Ministerului Educației.
Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru interesul acordat Universității din București!
ANUNȚ!
Universitatea din București a lansat procesul de admitere 2023 pentru cetățenii străini, procesul care are loc exclusiv online, prin transmiterea documentelor pe platforma ADMISSION-AP-UNIBUC-PLATFORM (https://forms.gle/gxu3Qg3swBS7zpht9). Candidații care nu dețin cont de Gmail, pot trimite documentele scanate la adresa admission.AP@unibuc.ro.
Calendarul de procesului de admitere 2023 pentru cetățeni străini este :
- Transmiterea documentelor online: 14 aprilie – 30 iunie 2023, ora 12:00 (ora București),
- Evaluarea dosarelor: 3 – 14 iulie 2023.
- Înmatricularea candidaților admiși: 15 – 29 septembrie 2023
Dacă ați ajuns pe această pagină, înseamnă că intenționați să vă începeți experiența de student internațional. Vă mulțumim că ați luat în considerare universitatea noastră!
Anul pregătitor de limba română este obligatoriu pentru studenții care doresc să își urmeze studiile în limba română și nu au un certificat de competențe lingvistice în acest sens. Pe parcursul acestui program academic cu durata unui an, cu frecvență, studenții internaționali vor dobândi competențele necesare de citire, scriere, ascultare și vorbire în limba română în scopuri academice, dar și cunoștințe specifice corelate cu profilul viitorului lor domeniu de studii.
Înainte de a începe procesul de admitere, vă rugăm să verificați dacă îndepliniți următoarele cerințe obligatorii:
- Respectați criteriile specifice de admitere impuse de fiecare facultate (vă rugăm să verificați documentul oferta academică și criterii specifice)
- Diplomele dumneavoastră sunt recunoscute de Ministerul Educației din România (vă rugăm să verificați documentul Lista diplomelor recunoscute de MEN)
- Aveți acordul de principiu al unui potențial coordonator de doctorat (pentru candidații la an pregătitor urmat de studii de doctorat)
Dacă ați răspuns DA la toate cele de mai sus, puteți merge mai departe, verificând pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a deveni student UB.
- Procesul de admitere va avea loc exclusiv online.
- Vă rugăm să vă asigurați că toate documentele dvs. sunt scanate în format PDF. Numele documentului trebuie să includă tipul de document și numele de familie (de ex. Consimtămant.Popescu, diplomaliceu.Popescu, etc.)
- Perioada de înscriere este 14 aprilie – 30 iunie 2023, 12:00h (ora București).
- Candidații sunt rugați să acceseze platforma online pentru înscriere disponibilă la: ADMISSION-AP-UNIBUC-PLATFORM (https://forms.gle/gxu3Qg3swBS7zpht9). Candidații care nu dețin cont de Gmail, pot trimite documentele scanate la adresa admission.AP@unibuc.ro.
- Cerere de înscriere (atașat mai jos)
- Declarație de autenticitate (atașată mai jos)
- Consimțământ pentru prelucrarea datelor cu caracter personal (atașat mai jos)
- Diplomă de liceu – supralegalizată (pentru rezidenții țărilor care au semnat Convenția de la Haga, se solicită Apostila de la Haga – accesați site-ul: https://apostile.ro/state-membre-haga. Pentru toate celelalte, documentele trebuie să fie avizate de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației și Ambasada României în țara de origine). Documentele emise în alte limbi decât română, engleză sau franceză vor trebui traduse și legalizate de un notar.
- Foile matricole aferente diplomei de liceu – traduceri autorizate și legalizate de un notar public în limba română, engleză sau franceză, dacă originalul nu este emis într-una din aceste limbi;
- Diploma de licență – supralegalizată (pentru rezidenții țărilor care au semnat Convenția de la Haga, se solicită Apostila de la Haga – accesați site-ul: https://apostile.ro/state-membre-haga. Pentru toate celelalte, documentele trebuie să fie avizate de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației și Ambasada României în țara de origine). Documentele emise în alte limbi decât română, engleză sau franceză vor trebui traduse și legalizate de un notar. (doar pentru candidații la studii de master)
- foile matricole aferente diplomei de licență – traduceri autorizate și legalizate la un notar public în limba română, engleză sau franceză, dacă originalul nu este emis într-una din aceste limbi; (doar pentru candidații la studii de master)
- Diplomă de master – supralegalizată (pentru rezidenții țărilor care au semnat Convenția de la Haga, se solicită Apostila de la Haga – accesați site-ul: https://apostile.ro/state-membre-haga. Pentru toate celelalte, documentele trebuie să fie avizate de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației și Ambasada României în țara de origine). Documentele emise în alte limbi decât română, engleză sau franceză vor trebui traduse și legalizate de un notar. (doar pentru candidații la studii de doctorat)
- foile matricole aferente diplomei de master – traduceri autorizate și legalizate la un notar public în limba română, engleză sau franceză, dacă originalul nu este emis într-una din aceste limbi; (doar pentru candidații la studii de doctorat)
- certificat de naștere în traducere autorizată sau legalizată în cazul în care documentul nu este emis în română, engleză sau franceză;
- copia pașaportului;
- cartea națională de identitate sau oricare alt document care dovedește reședința permanentă (adresa de domiciliu);
- certificat de căsătorie în traducere autorizată sau legalizată în cazul în care documentul nu este emis în română, engleză sau franceză (dacă este cazul); – se va încărca alături de certificatul de naștere
- certificat medical (tradus într-o limbă de circulație internaționalăl) care atestă situația actuală de sănătate a candidatului și potențialele antecedente privind afecțiunile cronice, respectiv infecțiile cu SARS-COV2
- acordul de principiu al unui potențial coordonator al tezei. Universitatea din București nu este responsabilă de găsirea unui coordonator. Lista cu profesorii coordonatori de teze de doctorat poate fi găsită pe site-ul fiecărei Școli Doctorale. (doar pentru candidații la studii de doctorat)
- împuternicirea dacă solicitarea candidatului este efectuată de un reprezentant
(NOTĂ: Procura trebuie să specifice clar acțiunile pe care reprezentantul le poate face în numele candidatului (depunerea de documente, primirea scrisorii de acceptare, achitarea taxelor de studii, primirea taxei achitate în cazul în care candidatul decide să nu să se înscrie sau nu primește viza de student.
Universitatea din București va prelucra dosarul dvs. și îl va trimite Ministerului Educației pentru evaluare. Primirea unui răspuns din partea Ministerului Educației poate dura până la 30 de zile lucrătoare. Odată ce răspunsul este primit, Universitatea din București va informa candidatul asupra rezultatelor. Dacă scrisoarea de acceptare a fost emisă, vom decidem împreună modalitatea prin care documentul va fi trimis candidatului.
Pe baza scrisorii de acceptare (și a dovezii achitării taxei de școlarizare), candidații vor trebui să solicite viza de studiu la Ambasada României din țara lor sau la cea mai apropiată misiune diplomatică a României. Pentru informații privind solicitarea vizei, vă rugăm să verificați instrucțiunile privind obținerea vizei de studii (document atașat mai jos).
Înscrierea este posibilă la Biroul Cooperare Internațională și Studenți Străini (Șoseaua Panduri, nr. 90, etaj 4, camera 404, București, România). Înmatricularea este posibilă numai personal. La sosirea dumneavoastră în România, pentru înmatricularea la Universitatea din București, trebuie să prezentați originalele TUTUROR DOCUMENTELOR TRANSMISE ONLINE, plus:
- scrisoare de acceptare (originală);
- dovada plății taxei de școlarizare (original) pentru studenții plătitori;
- pașaport și viză de studii;
- 3 fotografii ¾ cm;
- un dosar plic;
NOTĂ: Candidații sunt responsabili pentru autenticitatea și transmiterea documentelor digitale/scanate și documentele originale care sunt depuse în dosarul candidatului prin declarație oficială semnată. Pentru înmatriculare, viza de student și depunerea originalului tuturor documentelor transmise online sunt obligatorii, fără excepție. Înmatricularea este posibilă în perioada 15 – 29 septembrie 2023. Vă rugăm să faceți tot ce este necesar pentru a respecta acest termen.
Dacă aveți nevoie de informații suplimentare sau asistență, vă rugăm să contactați responsabilul de pentru admiterea la studii de an pregătitor de limba română la adresa de email admission.AP@unibuc.ro
IMPORTANT
- Parcurgerea anului pregătitor NU garantează înscrierea la facultate în anul următor.
- Prin parcurgerea anului pregătitor, cursanții vor dobândi competențele lingvistice necesare pentru a putea urma studii cu predare în limba română și pentru a putea susține examen de admitere, acolo unde este cazul.
- Absolvenții anului pregătitor de limba română se vor supune ulterior procesului de admitere la studii universitare. Acesta se va desfășura conform metodologiei de admitere a cetățenilor din state terțe UE pentru anul universitar 2023-2024.
Documente 2023
—————————– VIDEO —————————–
Studenții străini și limba română
Study in Romania
Things to do in Romania
The world without Romania
———————— TESTIMONIALE ———————–
CONTACT
International Relations and Foreign Students Office
Telephone: +4021-305.46.42
+4021-305.46.41
E-mail: contact@externe.unibuc.ro
Facebook: International Relations Department University of Bucharest
Blog: Coolturing higher education
Schedule:
Monday-Thursday: 11:00 – 13:00
Address:
90-92 Șos. Panduri, 4th floor, room 404, Bucharest, 050663, Romania