CIVIS anunță deschiderea înscrierilor pentru cursul de scurtă durată cu tema „Renewable energies and climate change”. Programul se va desfășura online pe parcursul a cinci zile și va avea loc în perioada 18-22 octombrie 2021.
Cursul își propune să contribuie la identificarea opțiunilor existente pentru a face față la creșterea cererii de energie în țările mediteraneene și africane compatibilă cu provocările schimbărilor climatice, prin energiile regenerabile și integrarea europeană.
Cursul, deschis pentru 50 de participanți, se adresează masteranzilor și doctoranzilor CIVIS și din universități din regiunea mediteraneană și subsahariană, precum și profesioniștilor și practicienilor din sectoarele public și privat, cu cunoștințe de limba engleză de (cel puțin) nivel B2.
Persoanele interesate sunt rugate să trimită un scurt CV și o scrisoare de motivație până la 27 septembrie 2021. Includerea unei scrisori de recomandare din partea unui profesor îndrumător, precum și proiectul de teză al doctoranzilor, va fi apreciată pozitiv. Participarea zilnică la seminare este obligatorie.
Principalele subiecte ale cursului
- Impactul energiilor regenerabile și neregenerabile.
- Electricitatea din Africa și țările mediteraneene: opțiuni pentru energiile regenerabile.
- Rolul potențial al hidrogenului.
- Rolul potențial al gazelor regenerabile.
- Rolul potențial al bioenergiei.
- Rolul potențial al generării fluxului de maree.
- Transferul de tehnologii de generare curată în Africa.
- Lanțurile de impact ale energiei și adaptarea sectorului energetic.
- Licitații și finanțare pentru energie regenerabilă.
- Geopolitica schimbărilor climatice.
Rezultate vizate
- Experiența sporită a participanților în dezvoltarea proiectelor de adaptare la schimbările climatice în sectorul energiei electrice.
- Cunoașterea potențialului transferului de tehnologii de generare curată.
- Consolidarea cunoștințelor participanților privind electrificarea, în special în zonele rurale și în regiunile îndepărtate din Africa.
- Cunoașterea potențialului instrumentelor pentru promovarea energiilor regenerabile, în special licitațiile și finanțarea proiectelor și tehnologiilor.
Mai multe detalii despre acest curs de scurtă durată pot fi accesate aici, iar informații despre întreaga ofertă de cursuri de scurtă durată oferite de CIVIS sunt disponibile aici.
Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică ce reunește nouă dintre cele mai importante universități din Europa: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université Libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University, Eberhard Karls Universität Tübingen și University of Glasgow, în calitate de partener asociat. CIVIS reunește o comunitate de aproximativ 450.000 de studenți și 65.000 de angajați, dintre care peste 30.000 sunt cadre universitare și cercetători.