În perioada 11-16 iulie 2022, Universitatea din București organizează a doua ediție a Școlii de Vară CIVIS “Single-cell approaches and omics”. Intitulată “Exploring the emerging role of the host microbiome in tumour heterogeneity”, școala de vară se adresează masteranzilor și doctoranzilor CIVIS. Evenimentul, care va găzdui 40 de studenți cu experiență în microbiologie, oncologie și imunologie, se va desfășura în format fizic, dar este deschis întregii comunități academice prin videoconferință.
Această Școală de vară CIVIS este un program colaborativ și multidisciplinar care își propune să ofere studenților informații de ultimă oră cu privire la biologia modernă a cancerului și imunologie. Tema generală aleasă este eterogenitatea tumorii, un fenomen care influențează toate aspectele cercetării fundamentale și clinice a cancerului. Înțelegerea mecanismelor care surprind eterogenitatea tumorii este crucială pentru rezolvarea provocărilor cu care se confruntă cercetătorii și medicii în tratarea celor mai periculoase aspecte ale cancerului, precum metastazele și rezistența la terapie.
Masteranzii și doctoranzii care își doresc să participe sunt rugați să trimită un Curriculum Vitae, o scrisoare de motivație (1 pagină) care să includă interesele lor de cercetare și motivația pentru care își doresc să participe la acest program, precum și copii ale documentelor care atestă notele și poziția lor pentru anul academic 2020-2021 (nu sunt cerute pentru doctoranzi).
Documentele trebuie trimise către comitetul de organizare de la Universitatea din București, la următoarele adrese de e-mail: gratiela.gradisteanu@icub.unibuc.ro (Grațiela Grădișteanu) și luminita.marutescu@bio.unibuc.ro (Luminița Măruțescu).
Termenul-limită pentru înscriere este 15 aprilie 2022.
Programul Școlii de vară este organizat în jurul a cinci module:
1) A microbiota in health and disease
2) A biology meets technology
3) A microbiome and big data analytics
4) A cancer-host-microbiome interplay
5) A translation of omic data into the clinic.
Evaluare
Studenții vor fi organizați în 8 grupe a câte 5 studenți. Fiecare grupă va avea de prezentat o idee de cercetare (elevator pitch), urmată de o masă rotundă pentru discuții. Studenții se vor întâlni de patru ori în grupele constituite pentru a lucra asupra prezentării. Prezentările vor fi incluse și într-o sesiune de postere.
Mai multe detalii cu privire la Școala de Vară sunt disponibile aici.