Un nou apel pentru propuneri educaționale a fost lansat zilele acestea în cadrul CIVIS. Menită să sprijine ideile care evidențiază co-crearea, învățarea bazată pe provocări, inovarea, implicarea civică și conectivitatea societală, inițiativa urmărește să deschidă două niveluri de activități educaționale: diplome de licență comune și activități educaționale online inovatoare.
De altfel, CIVIS caută în mod activ propuneri educaționale inovatoare care să cuprindă interdisciplinaritatea, transdisciplinaritatea și educația angajată civic. Prin urmare, acest nou apel sprijină propunerile care prezintă co-crearea, învățarea bazată pe provocări, inovarea, implicarea civică și conectivitatea societală. Toate cadrele universitare CIVIS, cărora li se pot alătura colegi din universitățile partenere strategice din Africa, sunt invitate să participe. Pot primi finanțare activitățile care vizează dezvoltarea unor diplomele de licență comune, activitățile unice de învățare, microcreditele și COIL-urile.
În ceea ce privește criteriile de eligibilitate, propunerile trebuie:
- să includă cel puțin 3 universități CIVIS și, ideal, să includă și participarea instituțiilor partenere africane;
- să aibă legătură cu obiectivele CIVIS;
- să includă scrisori de angajament din partea universităților implicate, inclusiv din partea departamentului, a facultății și/ sau a prorectorului;
- să prezinte o fază detaliată de planificare și implementare, susținută de echipele de coordonare CIVIS;
- să asigure transparență și coerență, prin estimarea precisă a punctelor de credit ECTS și/ sau a numărului de ore.
Propunerea va fi evaluată în baza criteriilor de calitate rezultate din îndeplinirea obiectivelor Alianței, implicarea părților interesate externe, dimensiunea africană, predarea și învățarea, abordarea transdisciplinară și incluziunea/ accesibilitatea.
Îndrumare și sprijin
Etapele inițiale ale apelului beneficiază atât de îndrumare din partea coordonatorilor instituționali, cât și de o posibilă susținere financiară discutată în cazul unei evaluări reușite a proiectului. În plus, pentru a sprijini dezvoltarea ulterioară, pot fi organizate sesiuni de formare a personalului.
În funcție de necesități, sprijinul administrativ poate include:
- crearea unei rețele și identificarea de contacte relevante în cadrul altor universități membre CIVIS;
- sprijin organizatoric și/ sau logistic;
- elemente de branding și șabloane CIVIS;
- publicarea activității pe site-ul CIVIS și sprijin pentru comunicare și promovare prin intermediul canalelor CIVIS;
- sprijin administrativ (acreditare, elaborarea programelor de studii, finanțarea mobilității etc.);
- CIVIS Moodle și sprijin privind abordările didactice inovatoare;
- participare și consiliere din partea experților relevanți din cadrul CIVIS
Etapele cererii de propuneri
Înainte de a depune o propunere, solicitanții sunt rugați să consulte și să notifice coordonatorul instituțional CIVIS al UB. Între timp, vor fi deschise două formulare de înscriere – unul pentru programe comune de licență și celălalt pentru activități educaționale online inovatoare.
Ulterior, propunerile vor fi analizate de echipele CIVIS, fiecare dintre ele fiind examinată de o comisie. Comitetul director al CIVIS (Steering Committee) va da apoi aprobarea finală. Pentru propunerile validate, solicitanții vor trebui să prezinte un raport privind activitatea și implementarea acesteia.
Termenul limită de depunere a propunerilor este 20 octombrie 2024. Calendarul complet al apelului, precum și mai multe detalii sunt disponibile pe pagina dedicată.
Pentru a rămâne la curent cu privire la etapele următoare și pentru a participa la sesiunea de informare din septembrie, vă puteți înscrie aici.