Oportunități pentru cercetătorii Universității din București: noi competiții de granturi lansate de ICUB

Oportunități pentru cercetătorii Universității din București: noi competiții de granturi lansate de ICUB

Institutul de Cercetare al Universității din București (ICUB) anunță patru noi competiții de granturi pentru cercetători. Este vorba despre următoarele programe: ICUB Senior Grants, Programul de granturi pentru creșterea performanței instituționale și a priorităților în domeniile prioritare ale Universității din București, Bursele ERC Pre-Project (ERC Pre-Project Scholarships) și Programul BRIDGE.

ICUB Senior Grants

Această competiție se adresează cercetătorilor cu minimum 7 ani de la obținerea titlului de doctorat care au un contract de muncă cu Universitatea din București.

Pentru mai multe informații, persoanele interesate sunt rugate să acceseze procedura de accesare a acestui program aici (în limba română) și aici (în limba engleză).

Procedura de înscriere

Documentele pot fi trimise prin email la adresa office@icub.unibuc.ro pe tot parcursul anului, indicând secțiunea ICUB pentru care sunt depuse, urmând a fi evaluate în funcție de termenul trimiterii, în sesiuni care se desfășoară de două ori pe an, în aprilie-mai (pentru cele trimise între august anul anterior-februarie anul curent) și octombrie-noiembrie (pentru aplicațiile trimise în perioada februarie-iulie anul curent).

Documentele trimise trebuie să includă:

  • Formular de înscriere;
  • CV și lista publicațiilor (în limba engleză);
  • Diplomă de doctorat
  • Maximum 3 articole / lucrări / patente academice publicate;
  • Proiectul de cercetare (în limba engleză, maximum 1600 de cuvinte /5 pagini; bibliografie se contabilizează separat);
  • Bugetul planificat („buget antecalcul”)
  • Documentele trebuie trimise la adresa office@icub.unibuc.ro în format pdf.

Mai multe informații despre aceste granturi, criteriile de eligibilitate și procedura de înscriere sunt disponibile aici (în limba română) și aici (în limba engleză).

Programul de granturi pentru creșterea performanței instituționale și a priorităților în domeniile prioritare ale Universității din București

Granturile se adresează cercetătorilor și cadrelor didactice care au un contract de muncă cu normă întreagă pe o funcție didactică sau de cercetare în UB și au o durată de maximum 24 de luni.

Tematicile granturilor vor fi stabilite în acord cu strategia de dezvoltare a UB și vor avea ca finalitate creșterea performanței instituționale și realizarea indicatorilor și a țintelor asumate prin planul strategic al UB și/sau prin planul operațional anual.

Granturile vor avea valori diferite, în funcție de complexitatea obiectivelor asumate și de resursele necesare.

Cererea de finanțare va fi realizată completând formularul din Anexa 1 inclus în procedura care poate fi accesată aici (în limba română) și aici (în limba engleză). Aceasta conține un buget și o justificare detaliată a modului de cheltuire a sumei alocate pe diferite categorii de cheltuieli: de personal (salarii), logistică (echipamente, consumabile, analize, servicii, alte costuri) și cheltuieli de deplasare (deplasări interne, externe).

Grantul poate fi implementat de un director de proiect susținut de o echipă care poate avea un număr variabil de membri (cadre didactice, de cercetare, personal administrativ, studenți etc.).

Procedura de selecție

Cererile de finanțare pot fi transmise prin e-mail pe tot parcursul anului, la adresa office@unibuc.ro și vor fi evaluate, în funcție de momentul depunerii, în panelurile organizate de două ori pe an, în aprilie-mai (pentru aplicațiile trimise în perioada 1 septembrie anul anterior-28/29 februarie anul curent) și octombrie-noiembrie (pentru aplicațiile trimise în perioada 31 ianuarie– 31 august anul curent).

Mai multe informații despre aceste burse, criteriile de eligibilitate și procedura de înscriere sunt disponibile aici.

Bursele ERC Pre-Project (ERC Pre-Project Scholarships)

Una dintre misiunile fundamentale ale ICUB este identificarea și finanțarea unor proiecte de cercetare cu șanse de a se transforma în proiecte de succes pe piața europeană a proiectelor de cercetare. În acest fel, ICUB își propune să coopteze echipe de cercetare performante la nivel european și să formeze în timp grupuri de cercetare sau chiar școli de gândire cu performanțe notabile într-un anumit domeniu. Sistemul de burse ante-proiect oferă posibilitatea selecționării unor proiecte performante și a unor cercetători de excepție încă de la nivelul pregătirii proiectelor de cercetare. Aceste proiecte vor fi transformate în dosare de proiect pentru proiecte europene (într-o primă etapă sunt vizate doar proiectele de tip ERC: ERC Starting Grants, ERC Consolidator Grants, ERC Advanced Grants, ERC Synergy, dar lista de proiecte se va putea extinde și la competițiile Horizon 2020 sau la proiecte bilaterale) care vor fi găzduite, pe perioada desfășurării lor, de către ICUB.

Criterii de eligibilitate

Sistemul de burse ante-aplicație ERC urmărește aducerea în ICUB a unor cercetători cu potențial deja dovedit și cu șanse de a accesa proiecte de tipul ERC Starting Grants, ERC Consolidator Grants, ERC Advanced Grants, ERC Synergy, respectiv cercetătorii care:

  • îndeplinesc condițiile minimale pentru aceste tipuri de proiecte pentru care vor trimite aplicația la sfârșitul perioadei proiectului
  • au un profil internațional de cercetare deja recunoscut (prin participarea la conferințe internaționale sau colocvii ca invitat, cursuri sau seminarii invitate la universități din străinătate, burse doctorale sau post-doctorale la instituții de prestigiu etc.) și
  • un palmares de cercetare constând din publicații în reviste din circuitul internațional, citări în comunitatea de specialiști și cel puțin o lucrare semnificativă publicată de la susținerea doctoratului.

Acești directori de proiect vor constitui la rândul lor echipe de cercetare internaționale și vor putea contribui, în timp, la formarea unor grupuri de cercetare consolidate.

Mai multe informații despre aceste burse, criteriile de eligibilitate și procedura de înscriere sunt disponibile aici și aici.

Programul BRIDGE

Programul se adresează cercetătorilor care au câștigat granturi naționale și internaționale (de tip PCE, PCCF, TE, ERC, Granturi norvegiene de cercetare, ERANET sau echivalent) în calitate de investigator principal, și care derulează sau au derulat aceste granturi prin intermediul UB. Granturile de tip BRIDGE oferă acestor cercetători posibilitatea de a prelungi contractul de angajare pe un post temporar de cercetare în cadrul UB cu minimum doi ani, în baza aprobării în acest sens date de coordonatorul secțiunii ICUB în cadrul căreia s-a desfășurat grantul. Sunt eligibili pentru această linie de finanțare toți investigatorii principali ai unor proiecte de cercetare cu finanțare națională și internațională desfășurată prin intermediul UB, cu condiția să nu beneficieze de contract permanent de muncă în cadrul UB sau într-o altă instituție de cercetare. Scopul acestui program este de a atrage și a păstra în UB cercetătorii cu rezultate bune și palmares impresionant în competițiile de granturi, de a le da posibilitatea de a cerceta și publica în reviste de top, până când vor câștiga granturi obținute prin competiție externă.

Criterii de eligibilitate

  • Candidatul a câștigat, în calitate de director de proiect, un grant cu finanțare națională sau internațională, sau a avut un astfel de grant care s-a derulat timp de cel puțin 2 ani prin UB.
  • Cererea de finanțare se poate depune în decursul primelor 12 luni după finalizarea grantului menționat anterior.
  • Candidatul face dovada unui profil de cercetător competitiv pe plan internațional (dovedit prin CV și listă de publicații).

Mai multe informații despre acest program, criteriile de eligibilitate și procedura de înscriere sunt disponibile aici și aici.

SECŢIUNE ACCESIBILIZATĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI DE VEDERE

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Google Analytics
Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Save
Accept all Services