În perioada aprilie-iulie 2022, Universitatea din București derulează, cu sprijinul Ambasadei Țărilor de Jos în România, proiectul „Anti-COVID Waves – Valuri Anti-COVID la UB”, în cadrul căruia organizează o competiție studențească menită să facă valuri de bine în comunitate.
Scopul provocării adresate tuturor studenților celor 19 facultăți ale Universității din București, indiferent de ciclul de studiu, este „de a spune lucrurilor pe nume” prin implementarea unei campanii de comunicare prin care comunității UB să i se arate că, în următoarea perioadă, responsabilitatea individuală este mai importantă ca niciodată.
De asemenea, prin aceasta se urmărește conștientizarea faptului că sănătatea depinde de acțiunile și deciziile luate de fiecare persoană în parte, iar vaccinarea și protejarea noastră și a celor din jur rămâne la fel de importantă astăzi ca în urmă cu un an.
Calendarul desfășurării activităților
Studenții interesați de participarea la competiția „Anti-COVID Waves – Hackathon de idei!” trebuie să-și formeze o echipă de 2-3 persoane și să trimită până cel târziu vineri, 6 mai 2022, un e-mail la adresa competitie@fjsc.ro care să conțină: numele echipei, componența acesteia, o scurtă descriere a fiecărui membru și proiectul propriu-zis – o propunere de campanie de comunicare realizată în cadrul UB (în facultăți, asociații studențești sau în Universitate) – în care participanții să sublinieze importanța responsabilității individuale în următoarea perioadă.
În acest sens, studenții care se înscriu vor încerca să reamintească comunității academice măsurile care asigură protejarea membrilor comunității și în continuare (vaccinare, păstrarea măștilor în spațiile foarte mici sau foarte aglomerate, izolarea atunci când avem simptome, dezinfectarea corectă a suprafețelor și spațiilor comune etc.). Totodată, campania trebuie să includă testimoniale în care participanții să expună aspecte ale existenței lor și ale provocărilor din timpul pandemiei, precum și modul în care aceștia văd viitorul lor la UB.
Evaluarea proiectelor înscrise va avea loc în perioada 6-8 mai 2022. Campaniile câștigătoare trebuie implementate în perioada mai-iunie, dar nu mai târziu de joi, 30 iunie 2022. Conform calendarului competiției, evaluarea rezultatelor campaniei se va desfășura pe parcursul lunii iulie.
Sprijinul echipei UB pe toată durata realizării proiectului
Fiecare dintre cele trei echipe câștigătoare va fi recompensată cu un grant de câte 3000 de euro pentru implementarea proiectului propus. Pe lângă sumele de bani, acestea beneficiază și de sprijinul echipei UB pentru finalizarea propunerilor și atingerea obiectivelor.
„Acum încercăm să revenim la o normalitate pe care o credeam pierdută. Putem face asta fără să ne temem pentru sănătatea noastră și a celor dragi?
Dacă și pe tine momentul revenirii la școala așa cum o știam înainte de pandemie te bucură cel puțin la fel de mult pe cât te sperie, te rugăm să ni te alături într-o competiție care își propune să spună lucrurilor pe nume. (…) Înscrie-te în competiția care ne va ajuta să depășim următoarea perioadă mai solidari și mai puternici. Haide cu noi să aflăm ce le-a lipsit studenților în pandemie, ce am pierdut cu toții în ultimii doi ani și ce putem recâștiga în următoarele luni împreună! Intră în competiția Anti-COVID Waves – Hackathon de idei și hai să creăm împreună o campanie prin care să facem valuri de bine în comunitatea academică a UB și în afara ei”, este mesajul transmis de organizatori potențialilor participanți.
Mai multe detalii cu privire la competiția „Anti-COVID Waves – Hackathon de idei”, printre care și calendarul activităților, rezultatele preconizate și organizarea sesiunilor de mentorat, pot fi consultate pot fi consultate aici. De asemenea, mai multe informații despre conținutul proiectului final pot fi accesate aici.