În perioada 1-14 iulie 2019, o echipă a Universității din București a participat la Școala de vară a consorțiului universitar CIVIS, desfășurată la Universitatea Sapienza din Roma, coordonată de prof. dr. Paolo Carafa și având ca temă The changing landscapes of Classical World. Archaeology and History of the Roman City and its Rural Hinterland.
Echipa Universității din București a fost coordonată de conf. univ. dr. Florica (Bohîlțea) Mihuț de la Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istorie a Artei din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București și a fost formată din următorii studenți: doctoranzii Adrian Vladu și Alexandra Iulia Ion și masteranda Claudia Tarbă; de la Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei din cadrul Facultății de Istorie și doctoranzii Diana Baraboi și Petru Molodeț-Jitea, de la Departamentul de Filologie Clasică din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.
În cadrul școlii de vară, membrii echipei s-au implicat în numeroase activități teoretice și practice, între care: cursuri de prezentare a peisajului arheologic al Romei Antice (dr. Paolo Carafa) și a împrejurimilor rurale (dr. Mattia Ippoliti și dr. Sara Bossi), cursuri introductive privind evoluția materialelor de scriere din Antichitate și a tipurilor de scriere antică (dr. Elena Spangenverg Yanes), cursuri aplicate (dr. Cristina Maria Capana, dr. Sara Bossi, dr. Elena Spangenverg Yanes), comunicarea Research and Academic Communication – attainements and perspectives of Centre for Comparative History of Ancient Societies, DIAAIA, susținută de conf. univ. dr. Florica (Bohîlțea) Mihuț, vizite de documentare în regiunile antice ale Romei, Palatinus și Campus Martius, cercetare de teren și colectare de date în Villa Hadriani, Tivoli și cursuri aplicate de prelucrare a datelor colectate.