Luni, 8 iulie 2024, autorii celor mai bune cinci lucrări de disertație, absolvenți ai programului de master „Economie Comportamentală” (Behavioral Economics), promoția 2022– 2024, derulat de Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București, au fost premiați în cadrul unei ceremonii notabile.
Performanța academică deosebită a fost recompensată de Behavioral Economics Hub, cu sprijinul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România – UNSAR, în cadrul unei gale desfășurate la sediul UNSAR.
Premianți au fost următorii absolvenți: Izabela-Flavia Hejja, autoarea lucrării Rethinking fashion: a study on the determinants of consumers’ intention to purchase second-hand clothing in Romania; Andreea-Mădălina Șerban, autoarea lucrării Technology adoption in healthcare – a behavioral understanding of patients’ perspective; Luisa-Maria Ștețcu, autoarea lucrării Self-medication among Romanians. An analysis of its determinants; Ramona-Alexandra Vasile, autoarea lucrării Does decisional style predict financial saving behavior?, și Florentina-Mihaela Tenchiu, autoarea lucrării Exploring factors influencing the intention and purchase of life insurance among young Romanians.
Criteriile de evaluare în funcție de care au fost desemnate câștigătoare lucrările selectate au fost: cadrul teoretic, metodologia științifică și impactul practic.
Lucrările au fost prezentate în mod oficial în sesiunea oficială de finalizare a studiilor de master, pe data de 6 iulie 2024, dar și înscrise în mod independent în cadrul competiției.
Laureații au primit diplome de merit pentru nivelul academic dovedit și au fost premiați cu vouchere acordate în scopul achiziționării de cărți sau alte materiale educaționale în domeniile economie / economie comportamentală / afaceri / dezvoltare personală.
Programul de master Economie Comportamentală (în limba engleză) este unic la nivelul țării noastre, ca structură și implicit ca domeniu de interes în peisajul învățământului superior economic din România. Economia comportamentală este prin definiție un domeniu interdisciplinar care se bazează pe cele mai recente metodologii de cercetare (de exemplu, economia experimentală) și de analiză multidimensională a datelor (implementate prin softuri open access precum „R”- ul).
La sfârșitul anului 2017, programul masteral de „Economie Comportamentală” în limba engleză a fost laureat în cadrul Premiilor Senatului Universității din București, obținând distincția de pentru „cel mai inovator program universitar” în cadrul primei gale.
Mai multe informații despre programul masteral de „Economie Comportamentală” / “Behavioral Economics”, precum și modalitatea de admitere, pot fi consultate aici.
Behavioural Economics Hub este o organizație înființată în scopul susținerii de programe de training, consultanță și cercetare în domeniul Economiei Comportamentale.