Joi, 16 iunie 2022, Școala Interdisciplinară de Studii Doctorale a Universităţii din Bucureşti (Interdisciplinary School of Doctoral Studies) organizează un eveniment online de prezentare a ofertei de admitere pentru studii universitare de doctorat pentru sesiunea din septembrie 2022.
Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00. Persoanele interesate să participe sunt rugate să completeze următorul formular, după care vor primi link-ul de acces.
Organizarea studiilor universitare de doctorat în cadrul ISDS-UB
Studiile universitare de doctorat în cadrul ISDS-UB se organizează sub forma unor grupuri interdisciplinare de cercetare și formare (Interdisciplinary Research Training Group – IRTG), însă candidații pot propune proiecte de cercetare și ȋn afara acestora (cu condiția prezentării unei propuneri care vizează o abordare interdisciplinară). În prezent există patru astfel de IRTG-uri funcționale la nivelul Școlii Doctorale:
- Mind, Language and Cognition (înființat în anul 2019) – reunește cercetători din domeniile: biologie, informatică, filologie, matematică, filosofie și psihologie;
- Complex Systems (înființat în anul 2019) – reunește cercetători din domeniile: geografie, fizică și sociologie;
- Natural Resources & Social-Ecological Systems (înființat în anul 2021) – reunește cercetători din domeniile: geografie, geologie, istorie și științe politice;
- Higher Education Studies. Policies, institutions and people in the transition from modernity to a post-industrial world (HES) (înființat în anul 2021) – reunește cercetători din domeniile: științele educației, filosofie, științe politice, istorie și sociologie.
În cadrul evenimentului, reprezentanții IRTG-urilor, precum și directorul Școlii Doctorale vor fi în dialog cu potențialii candidați, prezentându-le direcțiile de cercetare abordate de către fiecare echipă multidisciplinară, precum și răspunzând la eventuale întrebări legate de procesul de admitere și de parcursul doctoral ulterior.
Menționăm că pentru studiile de doctorat în afara celor 4 IRTG-uri se acceptă candidați în toate domeniile în care universitatea organizează studii universitare de doctorat cu condiția ca cercetarea propusă să se alinieze cu temele de cercetare abordate de un cercetător afiliat la Școala Doctorală.
Mai multe informații despre procesul de admitere sunt disponibile pe website-ul isds.unibuc.ro, la secțiunea Admission Process.
Pentru admiterea din septembrie 2022 în cadrul ISDS sunt disponibile 12 locuri finanțate de la bugetul de stat, din care 6 locuri cu bursă. De asemenea sunt prevăzute 30 de locuri cu taxă.
De ce să alegi să studiezi la ISDS?
De la înființarea sa în anul 2018, școala doctorală nu a crescut doar în dimensiune, ci a acumulat și experiența necesară astfel încât să le ofere studenților posibilitatea de a studia și de a cerceta într-un mediu dinamic și stimulant, care oferă suport doctoranzilor. Principalele avantaje sunt reprezentate de:
- Un mediu interdisciplinar – fiecare student va avea ocazia să lucreze cu experți din domenii diferite pentru a identifica cea mai bună abordare în vederea realizării cercetării doctorale;
- Un mediu multicultural și divers – ISDS integrează cu succes studenți și cercetători din domenii diferite, dar și din regiuni diferite ale globului. Aproape o treime din studenții noștri sunt din afara României. Studenții sunt încurajați să colaboreze între ei în acest mediu intercultural. Totodată, activitatea școlii doctorale se desfășoară aproape exclusiv în limba engleză;
- Un mediu dinamic, inovativ și competitiv, în care studenții sunt încurajați să își dezvolte curiozitatea intelectuală și să realizeze cercetări de valoarea;
- Un mediu profesionist, echipat cu un sistem de suport administrativ eficient.
Studenții înmatriculați în cadrul ISDS au șansa să își aducă contribuția la crearea unei comunități de excelență. Procesul este demarat prin contactarea unui coordonator afiliat Școlii Doctorale. Lista completă a acestora este disponibilă aici. Pentru întrebări administrative, ne puteți contacta pe adresa Secretariatului, la isds@unibuc.ro.
Informații suplimentare pot fi obținute direct de la reprezentanții IRTG-urilor și de la directorul ISDS, prin participarea la acest eveniment.