Reprezentanții CIVIS au marcat începutul procesului de armonizare a programelor doctorale ale celor opt universități ale consorțiului în cadrul unei întâlniri care a avut loc pe parcursul a două zile, 12 și 13 decembrie 2019 la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM).
Timp de două zile, echipe ale universităților din Aix-Marseille, Atena, Bruxelles, București, Madrid, Roma și Stockholm au discutat în detaliu despre organizarea și reglementarea propriilor programe doctorale, au analizat strategiile de consolidare a colaborării și au stabilit proiecte comune la acest nivel educațional în cadrul consorțiului CIVIS. La finalul întrunirii, participanții au ajuns la o serie de concluzii comune și au agreat o serie de acțiuni de promovare necesare pentru evoluția proiectelor.
Printre prioritățile identificate de consorțiul CIVIS se numără promovarea mobilității internaționale a doctoranzilor din consorțiu și facilitarea dezvoltării tezelor coordonate în cotutelă. Mai mult, aceștia au identificat activități de interes pentru doctoranzii din cele opt universități din consorțiu, ca de exemplu Simpozionul de Cercetare pentru Doctoranzii în domeniul Sănătății și Biomedicinei, care va avea loc la UAM, pe 22 mai 2020. Nu în ultimul rând, s-a agreat și consolidarea comunicării legate de programele doctorale, precum și în alte posibile arii de interes identificate, cum ar fi organizarea de Școli de Vară.
Această întâlnire este un alt pas în dezvoltarea proiectului CIVIS, în special în ceea ce privește obiectivul de promovare a programelor de excelență educațională și de cercetare. Unul dintre obiectivele alianței CIVIS este ca 20% din teza de doctorat să primească eticheta europeană de doctorat până în 2022.