Profesorul Marian Aprodu de la Facultatea de Matematică și Informatică a obținut premiul ,,Excelență în cercetare” acordat de Asociația Ad Astra pentru anul 2016

Profesorul Marian Aprodu de la Facultatea de Matematică și Informatică a obținut premiul ,,Excelență în cercetare” acordat de Asociația Ad Astra pentru anul 2016

11 ianuarie, 2017 in Actualitate, Știri

Marian Aprodu, prof. univ. dr. la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București în cadrul Departamentului de Matematică, a obținut premiul ,,Excelență în cercetare”, cu afiliere în România, la secțiunea Matematică și Informatică. Premiul a fost acordat de Asociația Ad Astra pentru anul 2016.

Premiul ,,Excelență în cercetare” pentru anul 2016, în categoria ,,cercetători români afiliați în străinătate” a fost obținut de Grigore Roșu, absolvent al Facultății de Matematică și Informatică în anul 1995, actualmente profesor la Departamentul de Științe Informatice al Universității din Illinois.

La ediția din 2014 a acestei competiții, premiul pentru ,,Excelență în cercetarea doctorală”, secțiunea Matematică și Informatică, a fost obținut de Radu Tudor Ionescu, conf. univ. dr. la Departamentul de Informatică al Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București.

Premiile Ad Astra reprezintă  un proiect al asociației cercetătorilor români ,,Ad Astra”, având ca scop identificarea și popularizarea modelelor de succes, precum și a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Premiile Ad Astra de ,,excelență în cercetare” și de ,,excelență în cercetarea doctorală” se acordă în domeniile științe fizice și chimice, științele vieții, științele pământului și științele spațiale, științe inginerești, matematică și informatică, științe sociale și discipline umaniste. Pentru fiecare domeniu, în cadrul fiecărei categorii, Ad Astra acordă două premii, unul pentru cercetători care au afilierea la o instituție din România și altul pentru cercetători care dețin sau au deținut cetățenia română și au afilierea la o instituție din străinătate.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.