Pe parcursul anului 2022, UNIHUB Societatea Antreprenorială Studențească a oferit proiectului București, încântat de cunoștință!, fondat în anul 2014 de voluntarii din Asociația Studenților Geografi – ASG, sprijinul necesar pentru profesionalizarea tururilor pietonale prin București.
Astfel, proiectul, bazat pe tururi pietonale prin București, destinate studenților naționali și internaționali, susținute atât în română, cât și în engleză, a devenit o prioritate a UNIHUB-ului.
Prin această finanțare au fost achiziționate lavalierele atât de necesare unui ghid care prezintă în față unui grup de 30 de oameni în plină stradă. Totodată, au fost concepute și printate de către voluntari hărțile pe care turiștii să le consulte de-a lungul turului. În plus, s-au mai realizat stickere pentru membrii turului, insigne și steaguri. Acestea s-au dovedit extrem de importante pentru un tur prin Centrul Vechi la care au participat 80 de studenți și profesori din Universitatea din București.
La proiect au contribuit voluntari ASG din opt generații. De altfel, pe tot parcursul anului universitar, ghizii-voluntari, formați prin ateliere de public speaking și tururi-exercițiu, au explicat misterele și curiozitățile Capitalei prin intermediul a peste 15 tururi ghidate susținute studenților, profesorilor sau elevilor. În toată această perioadă, voluntarii au dezvoltat trei trasee pentru tururi ghidate care îmbină mai multe locuri din București, având ca durată o oră și 40 de minute.
Traseul Centrul Vechi: cel mai solicitat de către studenți
Traseul cel mai cunoscut și mai des solicitat de studenți este Traseul Centrul Vechi, care începe de la Palatul Universității din București și continuă spre Centrul Vechi și pe Calea Victoriei sfârșindu-se în Piața Revoluției. Din centrul Capitalei ghizii de mută pe Traseul de Nord, acesta având ca obiective Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, ca mai apoi să ajungă prin Cartierul Dorobanți pe Traseul Ambasadorii Bucureștiului. Printre obiectivele acestuia se află, desigur, ambasadele, dar și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi sau Casa Manu-Auschnitt, prilejuind o plimbare pe străzile fascinante cu denumiri de capitale.
Mai multe detalii despre activitățile din cadrul proiectului „București, încântat de cunoștință!” al Asociației Studenților Geografi pot fi accesate aici. De asemenea, informații despre UNIHUB pot fi consultate aici și aici.