În perioada 22-28 noiembrie 2021, Facultatea de Drept a Universității din București va organiza, cu ocazia aniversării a 162 de ani de la înființare, o serie de evenimente care se vor desfășura exclusiv online.
Săptămână aniversară va debuta cu conferința „Student la Drept, voluntar pro bono!”, care va avea loc marți, 23 noiembrie 2021, începând cu ora 17:00. Evenimentul, organizat de Facultatea de Drept a UB în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în colaborare cu Facultățile de Drept ale Universităților din București, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara, urmărește, în egală măsură, să marcheze Săptămâna europeană pro bono (European Pro Bono Week).
Miercuri, 24 noiembrie 2021, în intervalul orar 09:00-18:45, va fi organizată, în colaborare cu Revista Română de Drept Comercial, Institutul Comercial Român și Editura Universul Juridic, Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru.
25 noiembrie – zi de sărbătoare la Facultatea de Drept
Seria evenimentelor continuă joi, 25 noiembrie 2021, ziua aniversării Facultății de Drept, atunci când reprezentanți ai Collège d’Europe (College of Europe) vor prezenta, timp de o oră, activitatea acestei prestigioase instituții de formare în domeniul Dreptului european, precum și oportunitățile oferite studenților și absolvenților Facultății de Drept.
Tot joi, 25 noiembrie 2021, începând cu ora 18:00, dr. Steve Terrett, directorul British Law Center, instituție parteneră a Facultății de Drept, va susține prelegerea Is Brexit over? The continuing impact of EU Law in the UK, urmată de o scurtă prezentare a acestei instituții și a proiectelor dezvoltate în cadrul cooperării cu Facultatea de Drept a Universității din București.
Ziua de vineri, 26 noiembrie 2021, este marcată de două evenimente. În primul rând, în intervalul orar 15:00-18:45, sunt programate prelegerile Universității din Glasgow, în cadrul proiectului CIVIS Law Course – Introduction to European Legal Systems, profesori din cadrul acestei universități abordând temele: Doctrine of precedent; Scots Law as a “mixed” system; The (dis)United Kingdom; English Law and the spread of Common Law in the Commonwealth – the student experience of studying law as precedent.
De asemenea, de la ora 18:00 se va desfășura webinarul cu tema Transnational Lawyers in a Globalized World, în cadrul căruia vor fi dezbătute probleme de actualitate în materia dreptului concurenței, proprietății intelectuale și protecției internaționale a datelor cu caracter personal, organizat în cadrul proiectului de cooperare cu Facultatea de Drept a Universității din Dayton, Ohio, S.U.A. Invitatul evenimentului va fi profesorul Pablo Ianello.
Ziua de vineri va fi marcată și de lansarea proiectului International Law Talks, demers academic prin intermediul căruia studenții înscriși la programele de licență, masterat și doctorat ale Facultății de Drept vor avea oportunitatea de a asista la prezentări lunare, în regim online, susținute de specialiști reputați în domeniu, cu privire la diverse aspecte referitoare la dreptul internațional. Proiectul este lansat de Centrul pentru Studii în Drept Internațional și Transnațional din cadrul Facultății de Drept a Universității din București.
Pentru informații detaliate privind programul fiecărui eveniment și link-urile de conectare, persoanele interesate pot consulta periodic site-ul Facultății de Drept a UB, secțiunile Evenimente, Avizier și Calendar.