Marți, 28 iunie 2022, membrii comunității academice a Universității din București sunt invitați la lansarea lucrării Școala viitorului sau viitorul școlii? Perspective asupra educației postpandemice, coordonată de prof. univ. emerit dr. Emil Păun de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.
Evenimentul se va desfășura în format hibrid începând cu ora 10:30. Astfel, persoanele interesate au posibilitatea fie să participe la reuniunea care va avea în Sala Consiliului de Administrație, în Clădirea Rectoratului Universității din București (Șoseaua Panduri, numărul 90, sector 5), fie să se conecteze, prin intermediul platformei Google Meet, la următorul link.
Evenimentul se va desfășura cu participarea autorilor, iar discuția va fi moderată de prof. univ. dr. Romiță Iucu, președintele Consiliului de Orientare și Analiză Strategică al Universității din București, și de prof. univ. dr. Simona Sava, de la Universitatea de Vest din Timișoara.
Prezentarea volumului și a autorilor va fi realizată de prof. univ. emerit dr. Emil Păun, coordonatorul lucrării.
Volumul Școala viitorului sau viitorul școlii? Perspective asupra educației postpandemice, apărut la Polirom, este rezultatul unei dezbateri despre viitorul școlii, desfășurate pe fondul contextului pandemic. Ideile discutate în cadrul unui dialog desfășurat online deschid volumul și sunt mai departe dezvoltate în cadrul a nouă capitole, bazate pe experiența și reflecțiile autorilor în cadrul unor universități din România și din alte trei țări europene.
Din colectivul de autori fac parte: prof. univ. dr. Georgeta Ion, prof. univ. dr. Romiță Iucu, lect. univ. dr. Monica Mincu, prof. univ. dr. Anca Nedelcu, prof. univ. dr. Alis Oancea, prof. univ. dr. Simona Sava, prof. univ. dr. Cătălina Ulrich-Hygum, asist. univ. drd. Elena Ungureanu.
„În prima parte a anului 2021, reflectând la situația școlii, afectată profund de pandemie, i-am provocat pe colegii mei din grupul de reflecție la o dezbatere-dialog privind aceste evenimente și, mai ales, viitorul școlii și al educației… Lucrarea noastră are o structură oarecum insolită, întrucât studiile elaborate de autori sunt precedate de dialogul realizat inițial, care ține loc de introducere. Am procedat în acest fel pentru a pune în evidență filiația ideatică dintre punctele de vedere exprimate în cadrul dialogului și analizele întreprinse în cadrul studiilor care compun volumul”, subliniază prof. univ. emerit dr. Emil Păun în „Cuvânt înainte”.