În zilele de 23 și 30 mai 2022, CIVIS găzduiește două sesiuni de informare cu privire la bursele postdoctorale și la rețelele doctorale Marie Sklodowska-Curie.
CIVIS MSCA POSTDOCTORAL FELLOWSHIPS INFODAY – 23 mai 2022
La 23 mai 2022, universitățile membre CIVIS vor găzdui o sesiune de informare menită să prezinte comunității CIVIS oportunitățile oferite în cadrul programului de burse postdoctorale Marie Sklodowska-Curie.
Astfel, programul de burse postdoctorale MSCA acordă granturi individuale, transnaționale cercetătorilor cu rezultate excepționale care își doresc să acumuleze noi competențe prin intermediul unui sistem avansat de training și al unor mobilități internaționale, interdisciplinare și intersectoriale.
În cadrul acestui program de burse postdoctorale pot aplica cercetătorii care dețin un titlu doctoral obținut cu cel mult 8 ani în urmă, indiferent de vârstă sau naționalitate. Bursa urmează a fi găzduită de o universitate membră CIVIS, la alegerea cercetătorului. Persoanele interesate vor primi sprijin extensiv de-a lungul întregului proces de pregătire și înscriere a propunerilor și vor avea acces la materialele suport și la un atelier online.
Bursele postdoctorale MSCA reprezintă o oportunitate uriașă pentru membrii comunității academice CIVIS care își doresc să includă cercetători cu rezultate excelente în proiectele lor. Bursele acoperă atât salariul cercetătorului, cât și costurile de cercetare și de management ale instituției-gazdă.
Pentru a participa la această sesiune de informare, persoanele interesate sunt rugate să completeze următorul formular online până la 18 mai 2022.
Programul integral al sesiunii de informare este disponibil aici.
CIVIS MSCA DOCTORAL NETWORKS INFODAY – 30 mai 2022
La 30 mai 2022, universitățile membre CIVIS vor găzdui o sesiune de informare menită să prezinte comunității CIVIS oportunitățile oferite în cadrul rețelelor doctorale Marie Sklodowska-Curie.
Rețelele doctorale își propun să contribuie la implementarea unor programe doctorale dezvoltate în parteneriat de organizații din diferite sectoare din întreaga Europă care, dincolo de pregătirea unor candidați doctorali cu rezultate semnificative, să le stimuleze creativitatea, să le dezvolte capacitățile de inovație și să le crească șansele de angajare pe termen lung.
Rețelele doctorale sunt deschise consorțiilor internaționale de universități, instituțiilor de cercetare, mediului de afaceri, întreprinderilor mici și mijlocii și altor organizații non-academice, toate ariile de cercetare fiind eligibile pentru o finanțare de cel mult patru ani. Fiecare beneficiar al programului trebuie să includă cel puțin un doctorand, căruia îi poate asigura inclusiv un transfer temporar oriunde în lume.
Pentru a participa la această sesiune de informare, persoanele interesate sunt rugate să completeze următorul formular online până la 26 mai 2022.
Programul integral al sesiunii de informare este disponibil aici.
Informații suplimentare despre cele două sesiuni de informare sunt disponibile la următoarele adrese de email: ross.hanley@glasgow.ac.uk (Ross Hanley), rosa.distefano@uniroma1.it (Rosa Di Stefano) și leticia.martinez.garcia@ulb.be (Leticia Martinez Garcia).