Studenta Paula Toma de la Universitatea din București, câștigătoare a Marelui Premiu în cadrul concursului „Podul Limbii Chineze”

Studenta Paula Toma de la Universitatea din București, câștigătoare a Marelui Premiu în cadrul concursului „Podul Limbii Chineze”

09 aprilie, 2019 in Actualitate, International, Știri

În data de 2 aprilie 2019, Ambasada Republicii Populare Chineze și Institutul Confucius din cadrul Universității din București au organizat Etapa Națională a Concursului Podul Limbii Chineze pentru studenți. Tema acestei ediții, care a avut loc la Teatrul Excelsior, a fost O lume, o familie, concurenții întrecându-se în a pregăti discursuri prin care să-și dovedească nu doar cunoștințele bogate de limba chineză și talentul oratoric, ci și pasiunea puternică pentru limba și cultura chineză.

La concurs au participat 14 studenți de la universitățile în care se studiază limba chineză: Universitatea din București, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și Universitatea Transilvania din Brașov. Universitatea din București a fost reprezentată de studenții secției de limba chineză: Paula Toma, Maria Lungu, Ana-Maria Epureanu, Gabriel Tănase și Mădălina Dinu.

În urma jurizării, câștigătoarea Marelui Premiu la această ediție a fost Paula Toma, de la Universitatea din București, care va reprezenta România la Etapa Internațională, în luna iulie, la Changsha, China. La acest eveniment va participa și studenta Maria Lungu, de la aceeași universitate, ca invitat la activitățile culturale din această perioadă. Premiul pentru „Cel mai Bun Discurs” a fost câștigat de studenta Paula Toma, iar Premiul pentru „Cel mai Bun Program Artistic” a fost câștigat tot de aceeași studentă, dar și de studenta Melinda Deneș-Vincze, de la Institutul Confucius din Sibiu. Ceilalți trei reprezentanți ai Universității din București au obținut Premiul II.

La Concursul Podul Limbii Chineze de anul acesta a asistat și ES, doamna Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze. In alocuțiunea susținută la Ceremonia de Deschidere a concursului, ES a subliniat că anul 2019 este un an important, în care se aniversează 70 de ani de la stabilirea relațiilor la nivel diplomatic între China și România, așa încât intensificarea schimburilor culturale, extinderea colaborării în sfera învățământului și a programelor pentru tineret reprezintă puncte prioritare pe agenda parteneriatului dintre cele două țări. In acest context, rolul jucat de Institutele Confucius din România capătă o și mai mare importanță, reprezentând o platformă pentru dezvoltarea durabilă a relațiilor bilaterale. Aceleași mesaje au fost transmise și de către ceilalți invitați de onoare la Concursul Podul Limbii Chineze, respectiv prof. univ. dr. Marian Preda, Președintele Senatului Universității din București și Rodica Cherciu, inspector de limba chineză în cadrul Ministerului Educației Naționale.

La concurs au asistat și reprezentanți ai Asociației de Prietenie China – România, ai Casei Româno – Chineze, numeroși sinologi și studenți din centrele universitare din România, toți reuniți acolo dintr-o pasiune comună pentru limba și cultura chineză.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.