Studenții și cadrele didactice ale UB sunt invitate de CIVIS să ia parte la un webinar despre sănătate mintală și stare de bine la locul de muncă, organizat în ziua de 10 octombrie 2022, începând cu ora 14 (CET).
Termenul-limită pentru înscriere este 9 octombrie 2022. Seminarul online a durat 2 ore și jumătate.
Trăim într-o perioadă în care organizarea muncii se schimbă într-un ritm rapid și în care există o tendință în creștere către munca la distanță și către dezvoltarea unor forme de activități independente. Acest fapt a condus către schimbări semnificative în structurile organizaționale ale diverselor companii și la nevoia de adaptare individuală la noile situații. Problema sănătății mintale la locul de muncă a fost întotdeauna un subiect important care, în mod paradoxal, nu a primit suficientă atenție, dar acest nou scenariu impune ca el să fie abordat într-un mod inovativ și flexibil în vederea conturării unor intervenții potrivite pentru noile realități de la locul de muncă.
Webinarul organizat de CIVIS se va baza pe o serie de abordări de predare menite să asigure un cadru interactiv și dinamic. Experți în zona sănătății mintale la locul de muncă de la diverse universități europene vor oferi o privire de ansamblu asupra subiectului și vor prezenta idei, politici și măsuri care îi vor ajuta pe studenți să reflecteze asupra modului în care pot contribui la creșterea stării de bine și a sănătății mintale la locul de muncă.
Principalele subiecte abordate:
- Stare de bine și sănătate mintală la locul de muncă
- Politici de succes pentru o muncă sănătoasă: perspective suedeze
- Impactul tehnologiei asupra stresului provocat de muncă
- Reducerea factorilor de risc psihosocial și detectarea timpurie a tulburărilor mintale la locul de muncă
- Reglarea emoțiilor pentru a preveni epuizarea (burnout-ul) la locul de muncă.
Mai multe informații teoretice și practice despre acest webinar , precum și despre experții care își vor împărtăși experiența sunt disponibile aici.
CIVIS este o Alianță Universitară Europeană care reunește 11 universități membre: Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Universitatea Stockholm (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania), Universitatea din Glasgow (Marea Britanie), Universitatea Paris Lodron din Salzburg (Austria) și Universitatea din Lausanne (Elveția). Selectat de Comisia Europeană drept unul dintre primele 17 universități-pilot europene, CIVIS reunește aproximativ o jumătate de milion de studenți și peste 70 000 de membri ai personalului, inclusiv 37 400 de cadre universitare și cercetători.