Universitatea din București anunță deschiderea unui nou apel la candidaturi pentru Ambasadori CIVIS, în cadrul căruia vor fi selectați trei studenți (câte unul pentru fiecare ciclu de studiu) care vor ajuta la promovarea misiunii și obiectivelor Alianței CIVIS în cadrul UB.
Concurența pentru aceste posturi este una serioasă, având în vedere avantajele unui astfel de rol:
- beneficiezi la maximum de oportunitățile oferite de această alianță privind posibilitățile de studiu și schimburi de experiență;
- ai ocazia să îți dezvolți capacitatea de comunicare, cea de a promova diverse activități, precum și de a oferi consultanță privind posibilitățile de schimb internațional de experiență;
- îți dezvolți capacitatea de a lucra în echipă, colaborând cu alți ambasadori, din cadrul celorlalte universități europene, membre ale alianței;
- interacționezi mai mult și mai des cu ai tăi colegi, având ocazia de a le facilita experiențe ce le pot schimba viața;
- ai oportunitatea de a fi implicat în proiecte conduse de studenți, alături de reprezentanții consiliului studențesc CIVIS, și chiar de a călători în acest scop sau și la Global CIVIS Days;
- obții o insignă de Ambasador CIVIS pentru Pașaportul tău CIVIS – acel instrument digital în care este înregistrată fiecare activitate CIVIS întreprinsă de un student. Pașaportul CIVIS va fi disponibil atât în cadrul comunităților academice, cât și pentru potențialii angajatori.
Cu alte cuvinte, rolul de Ambasador CIVIS este un plus adăugat dezvoltării tale educaționale, profesionale și chiar personale, oferindu-ți ocazia de a face parte și a te conecta cu o comunitate diversă, formată din 11 universități europene ce aduc laolaltă peste 470.000 de studenți și 35.000 de cadre didactice și cercetători.
În plus, reprezintă o ocazie unică de a contribui la promovarea și dezvoltarea misiunii și viziunii CIVIS de a crea o Alianță Universitară Europeană conectată la societate și deschisă întregii lumi.
Ce vei face, concret?
Rolul de Ambasador CIVIS se acordă pentru doi ani academici, timp în care vei fi principalul contact pentru colegii tăi -atât pentru cei care sunt deja implicați în proiectele CIVIS, cât și pentru cei care doresc să afle mai multe despre alianță, vei promova Alianța CIVIS în cadrul UB și vei participa la organizarea de cafenele virtuale sau alte forme de întâlniri cu viitorii studenți ai universității.
De asemenea, vei putea lua parte la organizarea de tururi de prezentare a universității și orașului pentru viitorii studenți, la sesiuni de informare cu studenții din ani terminali sau la promovarea inițiativelor CIVIS în comunitate.
Nu în ultimul rând, din postura de Ambasador CIVIS, vei comunica regulat cu alți ambasadori CIVIS de la universitățile partenere, făcând schimb de idei, experiențe și împărtășind inițiative, vei menține legătura cu absolvenții în privința inițiativelor și activităților CIVIS, precum și cu echipa CIVIS și departamentul de Relații Internaționale, atunci când e cazul și vei colabora cu membrii Consiliului studențesc CIVIS.
Criterii de selecție
Selecția candidaților pentru rolul de ambasador CIVIS se face după criterii precum anul de studiu, reprezentare egală de gen, performanța academică și diversitatea specializării educaționale. Constituie avantaje implicarea civică a candidaților și cunoașterea unei alte limbi dintre ale Alianței, în afară de engleză.
În plus, aceștia trebuie să:
- aibă experiență privind mobilitatea (participarea la programul Erasmus și/ sau la un curs sau hub CIVIS);
- fie înmatriculați în cadrul universității pe care o reprezintă (indiferent de nivelul de studii – licență, masterat sau doctorat). Nu sunt acceptate candidaturile studenților participanți la programe internaționale de schimb;
- cunoască limba engleză la un nivel avansat (min. B2);
- fie buni comunicatori;
- aibă abilități excelente de organizare.
Dacă îndeplinești condițiile de mai sus și te interesează această oportunitate, trimite pe adresa de mail raluca.amza@erasmus.unibuc.ro dosarul tău de candidatură. Acesta trebuie să includă:
- CV în limba engleză;
- scurtă scrisoare de intenție (max. 200 de cuvinte), în care se va sublinia motivul pentru care dorești să devii Ambasador CIVIS;
- copie a certificatului care atestă nivelul de cunoaștere a limbii engleze.
Termenul limită de depunere a candidaturilor este 6 octombrie 2023. Poți afla mai multe despre actualii Ambasadori CIVIS ai Universității din București de aici.
CIVIS creează un campus interuniversitar european cu adevărat unic, în care studenții, cadrele universitare, cercetătorii și personalul administrativ se deplasează și colaborează la fel de liber ca în cadrul instituției lor de origine. Se dezvoltă, astfel, un nivel profund de integrare europeană, ce implică căi de învățare comune, dezvoltarea de facilități de cercetare complementare și diverse oportunități de studii. Toate pentru a promova și dezvolta implicarea civică atât la nivel local, cât și regional și național, pentru a putea face față cu brio noilor provocări globale.