Decan
Conf. univ. dr. Emilia Elena Iorgulescu
emilia-elena.iorgulescu@g.unibuc.ro
emilia-elena.iorgulescu@chimie.unibuc.ro
Prodecan
Conf. dr. Iulia Gabriela David
gabrielaiulia.david@g.unibuc.ro
021-3158249
Prodecan
Lect. univ. dr. Delia-Laura Popescu
delia.popescu@chimie.unibuc.ro
Departamentul de Chimie Analitică și Chimie Fizică
Lect. univ. dr. Adina-Liana Răducan – director de departament
adina.raducan@chimie.unibuc.ro
adina.raducan@g.unibuc.ro
araducan@yahoo.com
adina.raducan@gmail.com
Departamentul de Chimie Anorganică, Organică, Biochimie și Cataliză
Prof. univ. dr. habil. Ioan-Cezar Marcu – director de departament
ioancezar.marcu@chimie.unibuc.ro
Departamentul Școlii Doctorale în Chimie
Prof. univ. dr. Camelia Bala – director de departament
camelia.bala@chimie.unibuc.ro
Secretariat
Floroiu Cornelia – Secretar șef
cornelia.floroiu@chimie.unibuc.ro
+4021-315.92.49
Site web
https://chimie.unibuc.ro/
Adresă
Bd. Regina Elisabeta, nr. 4–12, sector 3, București, 030018
Institutul de Chimie Organică și Supramoleculară C.D. Nenițescu (ICOS), Splaiul Independenței 202B, București
Șos. Panduri, nr. 90–92, sector 5, București, 050663
Facultatea de Chimie a Universităţii din Bucureşti este o facultate importantă în învățământul universitar românesc, cu o amplă, valoroasă şi veche tradiţie privind procesul didactic şi de cercetare ştiinţifică.
Facultatea de Chimie este organizată în trei departamente: Departamentul de Chimie Analitică și Chimie Fizică, Departamentul de Chimie Anorganică, Organică, Biochimie și Cataliză, Departamentul Școlii Doctorale în Chimie.
Activitatea de cercetare științifică se realizează în cadrul celor şapte centre de cercetare avansată. Învățământul universitar de chimie a fost slujit de profesori renumiți, creatori de școală și știință, modele ale generațiilor prezente și viitoare.
Activitatea didactică desfăşurată în Facultatea de Chimie este organizată pe nivelurile de studii universitare de licenţă, master şi doctorat. Cursurile universitare oferite prezintă o tematică extrem de actuală la nivel mondial. Temele abordate sunt prezentate atât din punct de vedere fundamental, cât și al prelucrării și interpretării computerizate a datelor experimentale. Unele aspecte sunt tratate interdisciplinar, legând chimia de biologie, fizică, ecologie, medicină, farmacie, știința materialelor.
De asemenea, cadrele didactice ale facultății sunt preocupate de pregătirea, îmbunătățirea și actualizarea continuă a activității experimentale a studenților.
Activitatea ştiinţifică a Facultăţii de Chimie este recunoscută pe plan naţional şi internaţional prin numărul impresionant de publicaţii ştiinţifice în jurnale importante, prin granturile de cercetare obţinute, colaborările cu alte facultăţi sau departamente din străinătate în cadrul unor programe didactice şi ştiințifice etc.
Studenţii Facultăţii de Chimie pot obţine burse de studii şi de cercetare la diverse universităţi din străinătate şi pot desfăşura activitate ştiinţifică în cadrul centrelor de cercetare existente în facultate.
Absolvenții Facultății de Chimie pot opta pentru o carieră didactică în învățământul preuniversitar și universitar (după absolvirea modulului psihopedagogic și, respectiv, a programelor de master și doctorat), pot deveni cercetători în laboratoare academice de cercetare fundamentală și aplicată, în institute de cercetare și în laboratoare clinice, industriale, de control al calității produselor (produse farmaceutice, cosmetice, produse petroliere, coloranți, vopsele), chimiști și biochimiști în controlul tehnologiei proceselor chimice, în laboratoare de monitorizare a factorilor de mediu, evaluare și controlul poluării, chimiști în laboratoare specializate din direcțiile sanitar veterinare, de sănătate publică, antidoping, de analiză criminalistică și vamală etc.