Facultatea de Filosofie

Decan
Prof. univ. dr. Romulus Brâncoveanu
romulus.brancoveanu@filosofie.unibuc.ro

Prodecan
Prof. univ. dr. Viorel Vizureanu
viorel.vizureanu@filosofie.unibuc.ro

Departamentul de Filosofie Teoretică
Prof. univ. dr. Constantin Stoenescu – director de departament
constantin.stoenescu@filosofie.unibuc.ro
stoenescu@ub-filosofie.ro

Departamentul de Filosofie Practică și Istoria Filosofiei
Prof. univ. dr. Savu Totu – director de departament
sabintotu@yahoo.com

Secretariat
Ecaterina Matei – Secretar Șef
ecaterina.matei@filosofie.unibuc.ro
office@filosofie.unibuc.ro
office@interculturel.org
+4021.318.15.56

Adresă
Splaiul Independenței, nr. 204, sector 6, București, 060024

Fondată în 1860, Facultatea de Filosofie este o instituție esențială a învățământului și culturii româneşti moderne și contemporane, fiind una dintre facultățile fondatoare ale Universității din București.

Actualmente, pe lângă programele în domeniul filosofiei, facultatea oferă şi programe de studii în domenii conexe cum ar fi studiile europene şi relaţiile internaţionale, dreptul comunitar, politicile publice, managementul cultural, managementul cunoaşterii şi altele, în care, de altfel, mulţi dintre profesori au deja o experienţă însemnată.

Facultatea de Filosofie este structurată pe două departamente: Departamentul de Filosofie Teoretică și Departamentul de Filosofie Practică şi Istoria Filosofiei, care include și Catedra UNESCO pentru Schimburi Interculturale şi Interreligioase.

Facultatea de Filosofie are un puternic interes în dezvoltarea cercetării filosofice în cele mai noi direcții afirmate pe plan internațional şi cuprinde renumite centre de cercetare: Centrul pentru Studierea Raționalității și Credințelor, Centrul de Cercetări în Logica, Filosofia și Istoria Științei, Centrul de Cercetare a Istoriei Ideilor Filosofice, Centrul de Studii Fenomenologice, Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, Centrul de Cercetări în Dreptate Intergeneraţională, Responsabilitate Socială şi Sustenabilitate.

Catedra UNESCO pentru Schimburi Interculturale şi Interreligioase, recent integrată în componenţa Facultăţii de Filosofie, organizează trei programe de masterat în limba engleză, care beneficiază de participarea unor profesori şi specialişti de prestigiu de la universităţi şi institute de cercetare din străinătate. Programele UNESCO creează experienţe educaţionale inovatoare pentru studenţi şi formează specialişti în domeniul managementului intercultural, al comunicării interculturale și al administrării afacerilor, oferindu-le o paletă variată de cursuri din domeniile filosofiei, istoriei, sociologiei, ştiinţelor politice, diplomaţiei culturale, managementului, comunicării și al administrării afacerilor.

Pregătirea oferită de Facultatea de Filosofie le permite absolvenţilor să lucreze nu doar în învăţământ şi cercetare, ci şi în domenii în care competenţele critice, explicative, interpretative şi decizionale sunt solicitate la un nivel creator, în activităţile de analiză, cercetare, creaţie şi dezvoltare, în consultanţă şi analiză politică, consiliere şi consultanţă etică, management organizaţional, comunicare şi jurnalism, administraţie etc.

ACTUALITATE

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.