Decan
Prof. univ. dr. Alexandru Nedelea
alexandru.nedelea@geo.unibuc.ro
Prodecan
Prof. univ. dr. Georgeta Bandoc
bandoc@geo.unibuc.ro
Prodecan
Conf. univ. dr. Ionuț Săvulescu
savulescu@geo.unibuc.ro
Prodecan
Conf. univ. dr. Cristian Drăghici
cristian.draghici@geo.unibuc.ro
Prodecan
Lect. univ. dr. Mioara Clius
mioara.clius@geo.unibuc.ro
Departamentul de Geomorfologie-Pedologie-Geomatică
Conf. univ. dr. Răzvan Constantin Oprea – director de departament
constantin.oprea@geo.unibuc.ro
Departamentul de Geografie Umană și Economică
Prof. univ. dr. Liliana Dumitrache – director de departament
liliana.dumitrache@unibuc.ro
Departamentul de Geografie Regională și Mediu
Conf. univ. dr. Mihai Răzvan Niţă – director de departament
mihairazvan.nita@g.unibuc.ro
Departamentul de Meteorologie şi Hidrologie
Conf. univ dr. Adrian Tișcovschi – director de departament
adrian.tiscovschi@unibuc.ro
Secretariat
Rezaei Alexandrina – Secretar șef
secretariat@geo.unibuc.ro
+0421-305.38.10
Site web
geo.unibuc.ro
Bd. Nicolae Bălcescu Nr. 1, cod postal 010041, Sector 1, Bucureşti
Facultatea de Geografie este una dintre cele mai vechi facultăți ale Universității din București. Data simbolică a înființării sale este considerată a fi 3 noiembrie 1900, moment în care s-a susținut prima prelegere de Geografie (Obiectul și definițiunea geografiei) de către profesorul Simion Mehedinți, fondatorul Geografiei moderne românești și titular al Catedrei de Geografie, înființată în anul 1899, în cadrul Facultății de Litere și Filozofie.
Facultatea de Geografie pregăteşte anual peste 2000 de studenţi, masteranzi și doctoranzi.
Facultatea de Geografie este structurată în patru departamente: Geomorfologie – Pedologie – Geomatică, Geografie Umană și Economică, Meteorologie – Hidrologie și Geografie Regională și Mediu.
Studenții facultății realizează activități de practică în cadrul locațiilor și stațiunilor de cercetare ale Universității din București: Orșova, Călimănești, Drobeta Turnu Severin și Sf. Gheorghe (Delta Dunării).
Facultatea de Geografie a Universității din București organizează studii universitare de licență, master, doctorat la care să adaugă programe de cursuri postuniversitare.
Studiile universitare de licență asigură un nivel de calificare adecvat exercitării unei profesii în vederea inserției pe piața forței de muncă, prin cunoștințe generale și de specialitate corespunzătoare.
Finalizarea studiilor aferente ciclului I se va face prin susținerea examenului de licență, absolvenții obținând DIPLOMA DE LICENȚĂ în domeniul ales și SUPLIMENT LA DIPLOMĂ care atestă specializarea în care s-au pregatit.
Absolvenții cu diplomă de licență își pot exercita profesia, conform competențelor și drepturilor corespunzătoare diplomei dobândite sau pot continua studiile universitare prin masterat.
Studiile universitare de masterat asigură aprofundarea în domeniul studiilor de licență sau într-un domeniu apropiat, dezvoltarea capacităților de cercetare științifică și constituie o bază pregătitoare obligatorie pentru studiile doctorale.
Studiile universitare de doctorat, cu durată de trei ani, asigură nu numai aprofundarea unui domeniu de înaltă specializare, ci și consacrarea pregătirii în domeniul de interes.
Facultatea de Geografie a Universității din București organizează studii doctorale în domeniul Științele naturii, specializarea Geografie, însă conducătorii de doctorat ai facultății coordonează lucrări de doctorat în variate direcții de aprofundare.
Absolvenții Facultății de Geografie pot urma o carieră în cadrul Institutului de Geografie, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Administrației Naționale de Meteorologie, Agențiilor Naționale și Regionale de Protecția Mediului, administrațiilor rezervațiilor biosferei, parcurilor naționale, parcurilor naturale și ariilor protejate, instituțiilor și firmelor private din domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, instituțiilor sau firmelor private de cartografie, topografie și cadastru, firmelor și agențiilor de turism, complexelor hoteliere, stațiilor meteorologice, unităților de învățământ preuniversitar sau universitar, consiliilor județene, municipale și orășenești, primăriilor etc.