Facultatea de Litere

Decan
Prof. univ. dr. Emil Ionescu
emilionescu@unibuc.ro
emil.ionescu@litere.unibuc.ro

Prodecan
Prof. univ. dr. Liviu Groza
groza10@hotmail.com

Prodecan
Prof. univ. dr. Cristian Moroianu
cristian_moroianu@hotmail.com

Prodecan
Conf. univ. dr. Cristina Bogdan
cristinabogdan2010@gmail.com

Prodecan
Conf. univ. dr. Cristina Popescu
cristinapopescu07@gmail.com

Prodecan
Lect. univ. dr. Cătălin Constantin
de.constantin@gmail.com
de.constantin@yahoo.com

Departamentul de Studii Literare
Conf. univ. dr. Gheorghe Ardelean – director de departament
gheorghe george.ardeleanu.61@gmail.com

Departamentul de Lingvistică
Prof. univ. dr. Rodica Zafiu – director de departament
rodica_zafiu@yahoo.com

Departamentul de Științe ale Comunicării
Conf. univ. dr. Constantin Popescu – director de departament
bhmors.popescu@yahoo.com

Departamentul de Studii Culturale
Prof. univ. dr. Mihaela Constantinescu – director de departament
mihaela.constantinescu@litere.unibuc.ro

Departamentul de Științe Administrative
Conf. univ. dr. Niculina Vârgolici – director de departament
ninavargolici@yahoo.com

Secretariat
Gabriela Dena – Secretar șef
gabriela.dena@litere.unibuc.ro
+4021–313.43.36

Site web
litere.ro

Adresă
Str. Edgar Quinet, nr. 5-7, sector 1, București, 010017

Facultatea de Litere dezvoltă programe de studii încadrate în domeniile fundamentale: științe umaniste și arte, științe ale comunicării și științe administrative.

În prezent, facultatea are cinci departamente și două școli doctorale. Cele 7 programe de studii de licență, 13 de masterat și 2 de doctorat, oferă o gamă foarte diversă de direcții teoretice și de analiză.

În Facultatea de Litere se studiază, la nivel de teorie, la nivel de analiză și interpretare și la nivel istoric: fenomenele literare și lingvistice; fenomenele artistice și culturale; spațiul public și discursul public; comunicarea instituțională și culturală; sistemele de info-documentare; sistemele de organizare și stocarea informației în lumea contemporană. Facultatea de Litere a reprezentat, în toată istoria sa, un etalon științific al societății românești, numărând printre profesorii săi personalități culturale marcante. Această tradiție, a unui corp profesoral de elită, continuă și astăzi, ceea ce conferă Literelor bucureștene prestanță academică și vizibilitate internațională.

Facultatea de Litere participă la o suită de proiecte și programe comune cu: institute ale Academiei Române; marile universități din ţară şi din străinătate; biblioteci, depozite de carte și arhive; muzee; galerii de artă; teatre; centre culturale; asociații și uniuni profesionale. Relaţiile sale de colaborare și parteneriatele cu mediul public și privat se desfășoară atât în plan regional şi național, cât și în plan internațional. Facultatea de Litere are, de asemenea, reprezentanți la lectoratele române de la Pisa, Calabria, Heidelberg, Salamanca, Bruxelles, Oxford, Tel Aviv și strânse legături cu specialiștii străini în studii românești și cu asociațiile de românistică din lume.

Sunt în desfășurare schimburi de studenți și de cadre didactice și acorduri pentru școli de vară cu instituții universitare din Europa și din Statele Unite ale Americii; sute de studenți străini beneficiază de cursuri și prelegeri susținute de membri ai corpului profesoral al facultății în cadrul anului pregătitor sau la Cursurile de Vară de Limbă Română, Cultură şi Civilizaţie Românească, ajunse la a 56-a ediție.

Participările anuale la colocviile naționale și internaționale și publicațiile științifice cu caracter cultural sunt numeroase, ceea ce plasează Facultatea de Litere în topul instituțiilor universitare din România.

Absolvirea unui program de studii în cadrul Facultăţii de Litere conferă absolvenților posibilitatea angajării în următoarele domenii de activitate: educație (învățământ de toate gradele), mass media culturale (redactori, atașați de presă, referenți de specialitate), edituri și redacții, instituții culturale (funcționari culturali, organizatori de evenimente, manageri culturali, traducători etc.), institute de cercetare, agenţii de relații publice și de publicitate (specialiști în comunicare, PR, marketing, publicitate), biblioteci, centre de informare și documentare, structuri și sisteme infodocumentare (experți în transferul de informații, referenți de specialitate, bibliotecari cu studii superioare, documentariști), instituții culturale (istorici şi critici de teatru, de film, de arte vizuale, muzeografi şi documentarişti), administraţie (locală, centrală şi în companii private).

ACTUALITATE

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.