În prezent, Universitatea din București oferă programe de studii într-o varietate largă de domenii, de la științe umaniste și științe sociale până la științe naturale și matematică, pentru toate ciclurile și formele de formare universitară organizate, precum și numeroase alte programe postuniversitare superioare, programe de reconversie profesională și perfecționare. Toate programele sunt acreditate și autorizate.
Programele de doctorat includ un program de formare bazat pe cursuri avansate (în general, aproximativ 3 luni) și un program de cercetare. În mod normal, ele au o durată de 3 ani (180 ECTS), însă reglementările naționale și instituționale existente permit extinderi în situații bine motivate, astfel încât nici un doctorand să nu se grăbească să finalizeze teza de doctorat înainte de a fi pregătit pentru susținerea publică.
Mai multe detalii referitoare la Școlile Doctorale din cadrul Universității din București și programele de studii sunt disponibile pe site-ul doctorat.unibuc.ro
Date de contact Biroul Doctorate
Șoseaua Panduri, nr. 90, camera 304 (etaj 3) sector 5, Cod poștal 050663, București
Tel: 021-305 46 55, 021-305 46 56, 021- 305 46 57
E-mail: birou@doctorat.unibuc.ro
ANUNŢ IMPORTANT
Ministerul Educației și Cercetării a transmis către IOSUD – Universitatea din București adresa cu numărul 84/GP/10.02.2020, potrivit căreia:
„Urmare a dezbaterii publice, a discuțiilor purtate în cadrul ședințelor Consiliului Național al Rectorilor și a solicitărilor transmise la Ministerul Educației și Cercetării, în baza prevederilor art. 168 alin (9) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 66 alin (4) din HG nr. 681/2011 privind aprobarea Codului studiilor universitare de doctorat, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 12 din Ordinul nr. 3482/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, baza de date în care sunt indexate toate tezele de doctorat susținute începând cu anul 2016, urmează să fie făcută publică. Precizăm că platforma ce urmează a fi operaționalizată în acest sens este utilizată pentru evaluarea tezelor de doctorat la nivelul CNATDCU și este administrată de UEFISCDI.
Prin urmare, raportat la prevederile legale menționate anterior și ținând cont de reglementările privind protecția datelor cu caracter personal în contextul publicării tezelor de doctorat, aceasta se poate realiza în temeiul art. 6 alin (1) lit. C) din RGDP – prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale care îi revine operatorului – cu informarea prealabilă a persoanei vizate și oferirea posibilității de a se opune pentru motive întemeiate, în condițiile legii, precum și cu respectarea principiilor de prelucrare, în special al reducerii la minim a datelor.”
Menționăm că persoanele care au susținut public teza de doctorat în cadrul IOSUD-UB în baza H.G. nr.134/2016 care a intrat în vigoare cu data de 11 martie 2016, și nu au publicat teza de doctorat în format carte, respectiv nu au publicat capitole din teza de doctorat în jurnale academice cotate și nu au notificat IOSUD-UB, vor avea posibilitatea de a refuza argumentat publicarea pe platforma electronică națională a ministerului educației prin transmiterea unui document către IOSUD-UB (la adresa de e-mail: birou@doctorat.unibuc.ro ) până la data de 13 martie 2020 prin completarea unei declarații (descarcă declarație tip).
Şcoli Doctorale
























NOUTĂȚI
